Svađa između političara nastala je zbog rasprave oko završetka izgradnje nove, četvrte, nuklearne elektrane koja je skoro izgrađena.


Pristaše Demokratske progresivne stranke okupirali su podij parlamenta još u četvrtak navečer blokirajući ulaz stolcima i stolovima.

Vezani članci Automatska puška, ilustracija Pucnjava nakon masovne tučnjave u Zagrebu: 21-godišnjak zapucao iz pištolja, 25-godišnjak uzvratio paljbu iz automatskog oružja Srpski parlament Nakon tučnjave u Crnoj Gori, šake letjele i u srpskom parlamentu

Tučnjava je izbila kada su jutros zakonodavci Nacionalističke stranke izišli na sjednicu.

Program o nuklearnoj elektrani, koji je trebao biti izglasan jutros, još je poznat kao 'Nuke 4'.

Stranka DPP-a se protivi izgradnji nuklearne elektrane pozivajući na sigurnost grada, dok se Nacionalistička stranka boji pada u ekonomiji i gospodarstvu ukoliko se ne izgradi elektrana i grad obogati električnom energijom. Prestane li se s izgradnjom elektrane, Tajvan će biti na gubitku od skoro 10 milijardi dolara.

>> PRIZNALI: Iz oštećenog reaktora u ocean se izlijeva radioaktivna voda!

Ispred tajvanskog parlamenta okupili su se deseci prosvjednika koji se također protive nastavku izgradnje elektrane.

U parlamentu su političari izražavali bijes na različite načine. Čak su se gađali bocama i vodenim balonima. Jedan je parlamentarac na glavu stavio motociklističku kacigu kako bi se obranio od udaraca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook