Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearka u Fukushimi

PRIZNALI: Iz oštećenog reaktora u ocean se izlijeva radioaktivna voda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija TEPCO koja upravlja nuklearnom eletranom Fukushima Daiichi je po prvi put nakon ožujka 2011. priznala da iz oštećenih reaktora i dalje curi kontaminirana radioaktivna voda u ocean.

TEPCO je ranije negirao sumnje da je radioaktivne voda curi u more, unatoč činjenici da je razina radijacije koja može prouzrokovati oboljenje od raka u posljednje vrijeme povećana, javlja RT.

>>
Fukushima: U vodama ispod reaktora sve viša razina radioaktivnosti

'Sada vjerujemo da su radioaktivne vode procurile u more', izjavio je glasnogovornik TEPCO-a Masayuki Ono na konferenciji za novinare koja je danas održana. Prema Onou, dužnosnici sumnjaju da je radioaktivna voda procurila iz oštećenih reaktora.

Ranije ovoga mjeseca, TEPCO je priznao da se razina radioaktivnog cezija -134 u bunaru u nuklearnoj elektrani povećala čak 90 puta u samo tri dana. Kažu da su to bile najveće razine još od ožujka 2011. godine kada je elektrana oštećena u snažnom potresu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni Slika nije dostupna Povišena radioaktivnost? Razbolio se direktor Fukushime

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene