Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GAĐANJE KAMENJEM

Masovna tučnjava na berlinskom trgu: Potukli se fanovi dviju YouTube zvijezda

Policija sprječava tuču na Alexanderplatzu u centru Berlina (Foto: MONIKA WENDEL /Getty Images)
Policija sprječava tuču na Alexanderplatzu u centru Berlina (Foto: MONIKA WENDEL /Getty Images) Foto: MONIKA WENDEL /Getty Images
Više od 100 policajaca pojurilo je kako bi prekinuli veliku tučnjavu na trgu u Berlinu koju su navodno organizirala dva suparnika na YouTube sceni.

Borba je izbila u četvrtak navečer na trgu Alexanderplatz u njemačkom glavnom gradu, priopćila je policija, dodajući kako je uhićeno devet osoba.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu Protive se presudi suda Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva Ilustracija Užas u Italiji Jurio Lamborghinijem da bi se snimio za YouTube pa ubio dječaka (5) i ozlijedio njegove sestru i majku

Sumnja se da je organizirana jer se okupilo više od 400 ljudi nakon što su dvojica influencera navodno pozvali svoje obožavatelje da se pridruže suočavanju. Kako su napetosti eskalirale, izbila je velika gužva koja je uključivala oko 50 ljudi.

Policajci su koristili papar sprej i suzavac nakon što su pokušaji raspršivanja gomile zvučnicima propali. Kako je policija intervenirala, sukobi su se prelijevali u obližnju podzemnu željeznicu, gdje se masa gađala kamenjem pokupljenim sa željezničkih pruga.

Povrijeđena su dva policajca, a šest osoba liječeno je zbog iritacije oka, javlja Berlin Morgenpost.

Ta je svađa rezultat "spora" između dviju suparničkih zvijezda YouTubea iz Berlina i Stuttgarta, prema izvješćima lokalnih medija. YouTuberi, koje su njemački mediji nazvali "Thatsbekir" i "Bahar Al Amood", obojica su zanijekali da su krivi za svađu na društvenim medijima.

Norbert Cioma, voditelj berlinskog policijskog sindikata Gewerkschaft der Polizei, pozvao je slavne osobe u društvenim medijima da budu odgovornije. "Na sceni repera, a sve više i na sceni influensera, vidimo da su ponekad vrlo nemarni u svojem utjecaju na društvo", rekao je Cioma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene