Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tsunami u Indoneziji, najmanje 90 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tsunami izazvan snažnim potresom u podmorju kod indonezijskog otoka Jave u ponedjeljak je prouzročio smrt najmanje 90 ljudi, uništio zgrade i oštetio stotine ribarskih brodova, izjavili su dužnosnici i svjedoci

"Naši posljednji podaci kažu da je najmanje 90 ljudi poginulo dok je najmanje 70 teško ozlijeđeno. Broj može još rasti jer su mnoge odnijeli valovi", rekla je Fitri Sidikah, dužnosnica centra za katastrofe indonezijskog Crvenog križa. 

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija

"Poslat ćemo vreće za tijela poginulih, šatore i drugu opremu", rekla je Sidikah i dodala da je oštećeno oko 650 ribarskih brodova. 

Valovi visine do 1,5 metra udarili su na plažu Pangandaran blizu grada Ciamisa, 270 kilometara južno od Jakarte, a pogođeno je područje do 500 metara od plaže, javili su lokalni dužnosnici. 

Službena indonezijska agencija Antara izvijestila je da je poginulih bilo i na dva druga ljetovališta na Javi.

Američki Pacifički centar za upozoravanje na tsunami priopćio je da je potres imao magnitudu od 7,2, dok je institut za geološka ispitivanja SAD-a potres procijenio na 7,7 stupnjeva po Richterovoj skali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene