Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to za mnoge stvari...

Trump uvjeren da zaslužuje Nobelovu nagradu: ''Dali su je Obami, a on čak nije ni znao zašto ju je dobio''

Donald Trump (Foto: AFP) - 1
Donald Trump (Foto: AFP) - 1 Afp
Aktualno Galerija Donald Trump (Foto: AFP) - 1 Donald Trump (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp +0 Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/2 >>
Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je rekao kako bi trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir zbog mnogih stvari, no da se ona ne dodjeljuje pošteno.

Pakistanski je novinar nakon susreta američkog čelnika s pakistanskim premijerom Imranom Khanom na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku upitao Donalda Trumpa: "Ako riješite teško pitanje Kašmira, hoćete li dobiti Nobela?"

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

"Trebao bih dobiti Nobelovu nagradu za mnoge stvari, ako bi je davali pravedno, što ne rade", odgovorio mu je američki predsjednik.

"Dali su je Obami odmah nakon što je postao predsjednik i nije imao nikakve ideje zašto ju je dobio. Moram reći da je to jedina stvar u kojoj sam se slagao s njim", dodao je Trump.

Dobio ''najljepšu kopiju'' nominacije

On je i ranije isticao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir zbog svoje politike prema Siriji i Sjevernoj Koreji. Japanski list Asahi u veljači je pisao o tome kako ga je za to priznanje zbog pregovora sa Sjevernom Korejom nominirao japanski premijer Shinzo Abe nakon što je dobio zahtjev američke vlade da to napravi.

Trump je tada kazao kako mu je japanski premijer dao "najljepšu kopiju" te nominacije, napisanu na pet stranica.

Na stranici Nobelove zaklade navodi se da nominaciju za Nobelovu nagradu može podnijeti bilo koja osoba koja udovoljava kriterije za nominaciju, što uključuje i postojeće čelnike država. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene