Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica srednjoškolaca iz Ivanjice, Srbija, 18-godišnji D.P., 17-godišnji K.R. i 17-godišnji B.P. u pritvoru su zbog sumnje da su prošlog petka silovali 15-godišnju djevojčicu.


Trojica mladića osumnjičena su da su te večeri oko 19, 30 sati telefonom pozvali 15-godišnjakinju koju od prije poznaju te joj rekli da dođe u jednu kuću u izgradnji koja se nalazi u središtu Ivanjice, saznaje Blic. Mladići su djevojčici rekli da za nju imaju poruku od dečka u kojeg je zaljubljena.

Vezani članci Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Hoće li Zagrepčanin koji je godinama silova svoje pse odšetati slobodan? "Začuđuje kako sud ne promišlja da taj čovjek možda u ovom trenutku čini jednak zločin" Ilustracija Natjerali 12-godišnje dječake da stanu pred učenice i ispričaju se zbog silovanja u ime muškog roda: "Priznajemo da je to bilo neprimjereno"

Kada se nešto kasnije 15-godišnjakinja pojavila na dogovorenom mjestu, nasrnuli su na nju i silovali je jedan za drugim, dok su je dvojica držali za ruke, saznaje Blic. Iako se djevojčica branila, nitko u susjedstvu nije čuo ništa sumnjivo. Žrtva je drugi dan sve ispričala svojem prijatelju, koji ju je zatim nagovorio da se povjeri majci i s njom ode policiji. Trojica mladića uhićena su u ponedjeljak i odvedena pred istražnog suca. Blic neslužbeno saznaje da su se D.P., koji je tri dana prije prijavljenog silovanja navršio 18 godina, i dvojica njegovih prijatelja u istrazi branili da djevojčicu nisu silovali, već da je ona dobrovoljno pristala na spolni odnos.

Priča o silovanju 15-godišnjakinje i uhićenju troje srednjoškolaca jučer je bila glavna tema u Ivanjici. Stariji građani u nevjerici tvrde da ne pamte da se nešto slično dogodilo u njihovom gradu.