Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica srednjoškolaca iz Ivanjice, Srbija, 18-godišnji D.P., 17-godišnji K.R. i 17-godišnji B.P. u pritvoru su zbog sumnje da su prošlog petka silovali 15-godišnju djevojčicu.


Trojica mladića osumnjičena su da su te večeri oko 19, 30 sati telefonom pozvali 15-godišnjakinju koju od prije poznaju te joj rekli da dođe u jednu kuću u izgradnji koja se nalazi u središtu Ivanjice, saznaje Blic. Mladići su djevojčici rekli da za nju imaju poruku od dečka u kojeg je zaljubljena.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Užas u Njemačkoj: Silovali 13-godišnjakinju i pretukli joj dečka, među uhićenima i maloljetni Hrvat Uznemiravanje, ilustracija Više od 5000 ljudi potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju ostavku vrhovnog suca zbog podrške silovatelju: ''Pokušali ste osuditi žrtvu da je doživotno siluje mučitelj''

Kada se nešto kasnije 15-godišnjakinja pojavila na dogovorenom mjestu, nasrnuli su na nju i silovali je jedan za drugim, dok su je dvojica držali za ruke, saznaje Blic. Iako se djevojčica branila, nitko u susjedstvu nije čuo ništa sumnjivo. Žrtva je drugi dan sve ispričala svojem prijatelju, koji ju je zatim nagovorio da se povjeri majci i s njom ode policiji. Trojica mladića uhićena su u ponedjeljak i odvedena pred istražnog suca. Blic neslužbeno saznaje da su se D.P., koji je tri dana prije prijavljenog silovanja navršio 18 godina, i dvojica njegovih prijatelja u istrazi branili da djevojčicu nisu silovali, već da je ona dobrovoljno pristala na spolni odnos.

Priča o silovanju 15-godišnjakinje i uhićenju troje srednjoškolaca jučer je bila glavna tema u Ivanjici. Stariji građani u nevjerici tvrde da ne pamte da se nešto slično dogodilo u njihovom gradu.