Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Išli su na molitvu

Trojica nasilnika napala skupinu muslimana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na putu ka Džamiji trojica su nasilnika danas ujutro napala skupinu vjernika koji su išli sudjelovati u molitivi povodom bajrama.

Skupina muslimanskih vjernika napadnuta je u četvrtak ujutro u Zvorniku u istočnoj Bosni kada su krenuli ka džamiji kako bi sudjelovali u molitvi povodom ramazanskog bajrama, objavio je ured Islamske zajednice u tom gradu.

Kako stoji na internetskoj stranici medžlisa u Zvorniku, vjernike su na putu ka džamiji presrela trojica nasilnika koji su ih počeli verbalno napadati te prijetiti.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>>Lovi ga policija: Automatskom puškom rešetali po gostima kafića!

Na tome se međutim nisu zaustavili nego su predsjednika džematskog odbora Nezira Dardagana fizički napali zadavši mu udarac šakom u lice.

Kako su prenijele 'Nezavisne novine', starac je završio na zemlji i nakon kraćeg naguravanja s njegovim sinom, napadači su se udaljili. Prema izjavama drugih vjernika potom su se uputili prema stotinjak metara udaljenoj džamiji i uz povike 'ustaše, ustaše' i psovke, nastavili vrijeđati vjernike.

Neziru Dardaganu liječnici su utvrdili lakše tjelesne ozljede.

'S obzirom na vrijeme i način napada očevidno je da je sve ranije dobro bilo pripremljeno da se zastraše muslimani u Zvorniku, izjavio je Mustafa Muharemović, predsjednik medžlisa IZ Zvornik najavivši kako će od općinskih vlasti tražiti pronalaženje i kažnjavanje krivaca za napad.

Zvornik je općina u kojoj su do 1992. godine Bošnjaci-muslimani činili gotovo 60 posto stanovništva. To su područje već u travnju 1992. godine zauzele srpske paravojne postrojbe nakon čega su uslijedila masovna ubojstva i progon Bošnjaka.

Procjenjuje se kako je ubijeno do 900 Bošnjaka a njih 40 tisuća je protjerano.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene