Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na putu ka Džamiji trojica su nasilnika danas ujutro napala skupinu vjernika koji su išli sudjelovati u molitivi povodom bajrama.


Skupina muslimanskih vjernika napadnuta je u četvrtak ujutro u Zvorniku u istočnoj Bosni kada su krenuli ka džamiji kako bi sudjelovali u molitvi povodom ramazanskog bajrama, objavio je ured Islamske zajednice u tom gradu.

Kako stoji na internetskoj stranici medžlisa u Zvorniku, vjernike su na putu ka džamiji presrela trojica nasilnika koji su ih počeli verbalno napadati te prijetiti.

Vezani članci Ilustracija Naši susjedi imaju pad broja novozaraženih: "Mi smo trenutačno jedina zemlja koja nije zatvorena" Testiranje na koronavirus Dramatične brojke u Bosni i Hercegovini: Zabilježen rekordan broj smrtnih slučajeva

>>Lovi ga policija: Automatskom puškom rešetali po gostima kafića!

Na tome se međutim nisu zaustavili nego su predsjednika džematskog odbora Nezira Dardagana fizički napali zadavši mu udarac šakom u lice.

Kako su prenijele 'Nezavisne novine', starac je završio na zemlji i nakon kraćeg naguravanja s njegovim sinom, napadači su se udaljili. Prema izjavama drugih vjernika potom su se uputili prema stotinjak metara udaljenoj džamiji i uz povike 'ustaše, ustaše' i psovke, nastavili vrijeđati vjernike.

Neziru Dardaganu liječnici su utvrdili lakše tjelesne ozljede.

'S obzirom na vrijeme i način napada očevidno je da je sve ranije dobro bilo pripremljeno da se zastraše muslimani u Zvorniku, izjavio je Mustafa Muharemović, predsjednik medžlisa IZ Zvornik najavivši kako će od općinskih vlasti tražiti pronalaženje i kažnjavanje krivaca za napad.

Zvornik je općina u kojoj su do 1992. godine Bošnjaci-muslimani činili gotovo 60 posto stanovništva. To su područje već u travnju 1992. godine zauzele srpske paravojne postrojbe nakon čega su uslijedila masovna ubojstva i progon Bošnjaka.

Procjenjuje se kako je ubijeno do 900 Bošnjaka a njih 40 tisuća je protjerano.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook