Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena vrsta

Tridesetak dupina pronađeno mrtvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetak dupina uginulo je u Crnom moru blizu poluotoka Bolšoj Uriš, na jugu Rusije, objavilo je rusko ministarstvo za prirodne izvore i okoliš.

Dvadesetak dupina pronašli su ronioci na dnu Crnog mora na dubini od 60 metara. Nekoliko ih je pronađeno na obali i još pet u plitkim dubinama, navodi se na internet stranici ministarstva. Mrtve životinje pripadaju vrsti običnih pliskavica, najmanjim dupinima koji žive u vodama uz poluotok Krim i smatraju se ugroženom vrstom.

Tijela dupina su prekrivena ozljedama i izraslinama poput tumora, rekao je jedan od ronilaca za dnevni list Tvoj Den. Mjesni sud je pokrenuo istragu o stradavanju dupina. Stručnjaci smatraju da su ti sisavci žrtve ribolovaca koji ih ozlijeđuju kada im se zapetljaju u mreže i unište ih. (Hina)

Pročitajte i ovo Crno more Objava Pentagona Napadnuti brodovi u Crvenom moru: Oglušili su se na upozorenja Vojni dron Čule su se glasne eksplozije Rusija uništila 17 ukrajinskih dronova: "Krhotine su pale na krov kuće u selu - zapalila se"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene