Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno

METALNE SFERE IZ SVEMIRA PALE NA ZEMLJU Sumnja odmah pala na Ruse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva pretpostavka tijekom istrage vojnih dužnosnika bila je da je riječ o objektima ruskog porijekla, koji su mogli biti prodani nekoj trećoj zemlji na korištenje.

Vijetnamski vojni stručnjaci istražuju tri metalna objekta za koje se vjeruje da su na područje te zemlje, blizu sjeverne granice s Kinom, pali iz svemira.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Tri sfere pale su na šire područje provincije Tuyen Quang, izvjestili su lokalni mediji, a najveća od tri teška je 45 kilograma, prenosi Daily Mail.

Lokalno stanovništvo tvrdi da se neposredno prije pronalaska tih sfera mogla čuti grmljavina. Jedna od tih sfera, koja teži šest kilograma, promašila je kuću za par metara, prizemljivši u vrt pored iste te kuće.

Najmanja od tih sfera, koja teži tek četvrt kilograma (250g), pala je na krov druge kuće i otkotrljala se na tlo.

Prva pretpostavka tijekom istrage vijetnamskih vojnih dužnosnika bila je da je riječ o objektima ruskog porijekla, koji su mogli biti prodani nekoj trećoj zemlji na korištenje.

Vjeruje se da su sfere zapravo spremnici komprimiranog zraka s raketa ili neke druge letjelice. Lokalni dužnosnici obavijestili su tamošnju javnost da mjesta panici nema, obzirom da se više sfera nije pojavilo, ni na nebu, ni na zemlji.

Niti jedna od sfera nije eksplozivne naravi, a profesor Nguyen Khoa Son, s Državnog svemirskog znanstvenog i tehnološkog programa istaknuo je da sfere možda pripadaju dijelu sustava za gorivo nekog satelita, koji je pao ili uslijed propalog pokušaja lansiranja ili tijekom ponovnog ulaska u Zemljinu atmosferu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene