Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekoračio granicu 10 puta

Trebao letjeti od Londona do Tokija: Na Heathrowu uhitili pilota s čak 1.89 promila alkohola u krvi

Zrakoplov Japan Airlinesa (Foto: AFP)
Zrakoplov Japan Airlinesa (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanska policija u zračnoj luci Heathrow uhitila je pilota Japan Airlinesa nakon što mu je nepunih sat vremena prije planiranog leta izmjereno čak 1.89 promila alkohola u krvi

Pilot, odnosno prvi časnik Katsutoshi Jitsukawa (42) priveden je prošle nedjelje nakon što je vozač autobusa koji je posadu vozio prema zrakoplovu u njegovoj blizini osjetio miris alkolhola. Kontrola je odmah alkotestirala pilota koji je potom priznao da je popio previše. Obavili su i pretrage krvi te mu izmjerili 1.89 promila alkohola. Zakonska granica za pilote zrakoplova inače je 0.2 promila.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

Zadržan je u pritvoru do 1. studenog kada se i pred sudom priznao krivnju, piše BBC.

Pilot Jitsukawa bio je dio posade koja je tog dana na letu JL44 trebala poletjeti na dugi let za Tokio. Boeing 777, koji može primiti 244 putnika, ipak je poletio prema planiranoj destinaciji sa 69 minuta kašnjenja.

Iz kompanije Japan Airlines ispričali su se putnicima te obećali da će odmah pojačati kontrole kako bi spriječili slične slučajeve u budućnosti, dodajući kako im je sigurnost putnika prioritet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene