Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajne službe ozbiljno shvatile

Anketa izazvala skandal: 'Treba li ubiti Obamu?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka Tajna služba istražuje anketu na socijalnoj mreži Facebooku u kojoj se traži odgovor na krajnje nesocijalno pitanje - ''Treba li ubiti Obamu?', izvješćuju mediji u SAD-u.

Anketa, postavljena u subotu, uklonjena je s Facebooka čim su njegovi zaposlenici postali svjesni njezinog postojanja. 'Uvredljiva anketa' postavljena je na stranicu uz uporabu prijave treće strane, koja nije povezana sa samim Facebookom, rekao je glasnogovornik tvrtke Barry Schnitt. Facebook je najavio da će surađivati u istrazi. Edwin Donovan, glasnogovornik Tajne službe, kazao je da agencija poduzima 'primjerene istražne korake' glede ankete, kao i u slučaju svake prijetnje životu predsjednika SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava u Beogradu Pred očima devetogodišnjaka pištoljem ubio psa Slika nije dostupna Banda bez riječi otvorila vatru U tvornici cipela ubijeno 17 ljudi

Treba li Obama biti ubijen?

'Mi te stvari uzimamo ozbiljno', dodao je glasnogovornik. U anketi je bilo postavljeno pitanje - 'Treba li Obama biti ubijen? -, uz moguće odgovore 'ne, možda, da', te 'da, ako mi ukine zdravstvenu skrb'. Strateg Demokratske stranke i suradnik TV mreže FOX News Bob Beckel kazao je da osobu odgovornu za anketu treba strogo sudski progoniti.

'To je vrsta smeća koja se generira iz krajnje desnice protiv Obame i prelazi svaku granicu. To treba zaustaviti. Nađite ga, sudite mu i strpajte ga u zatvor', rekao je Beckel u programu FOX Newsa. U studenom 2008., prije Obamine uvjerljive pobjede na predsjedničkim izborima, dužnosnici Tajne službe odbili su govoriti o broju prijetnji koje je on primio, ali su kazali da su vidjeli više prijetnji njemu nego što ih je dobio ijedan drugi predsjednički kandidat. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene