Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo pojavljivanje pred medijima

VIDEO: 'Transplantacija lica promijenila mi je život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zahvalan sam što imam priliku ponovo započeti život, jer prvi dio života bio je samo nevolja', rekao je James Maki, muškarac iz Bostona koji je nedavno imao transplantaciju lica.

Maki je druga osoba kojoj je transplantirano lice u SAD-u, a prvi put progovorio je javno o operaciji koja mu je promijenila život na konferenciji za novinare koja se održala u bolnici u kojoj je operiran i u kojoj se još uvijek nalazi, prenosi Reuetrs. Bez lica je ostao prije četiri godine nakon što je pao na električne tračnice u podzemnoj željeznici u Bostonu te se nedavno podvrgnuo 17- satnoj operaciji kako bi dobio novo lice. Više od trideset liječnika bili su dio procedure u kojoj su kirurzi koristili lice donora kako bi ga zamijenili s Makijevom nosom, gornjom usnicom i kožom lica, mišićima te živcima.

Pročitajte i ovo Ana Papeš Uspjeh hrvatskih liječnika Ana ne skida osmijeh s lica, nedavno je počeo njezin novi život: ''Da je bilo jednostavno, nije. Sve sam morala prilagoditi“ Slika nije dostupna Stradao od metka Nakon 15 godina dobio lice

>> 'Djeca su me nazivala čudovištem'

'Jednostavno sam zahvalan što imam priliku započeti novi život, jer prvi dio mog života bio je samo nevolja, tako da mi je drago što mogu početi ispočetka', rekao je Malki na konferenciji za novinare u Bostonu. I supruga donora lica Susan Whitman – Helfgot bila je na konferenciji. Njezin je suprug Joseph preminuo nakon transplantacije srca, a ubrzo je identificiran kao pogodan donor za transplantaciju lica. 'Bilo mi je veliko zadovoljstvo upoznati Jima i znati da može disati, govoriti i jesti samostalno, prvi puta nakon četiri godine', rekla je Whitman – Helfgot.

Dio konferencije za novinare na kojoj je sudjelovao Maki pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene