Kineski vatrogasci, ilustracija (Foto: AFP)
Kineski vatrogasci, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Vatra je ugašena za 30 minuta, objavile su vlasti, a za to vrijeme još je pet osoba ozlijeđeno. Požari sa smrtnim posljedicama česti su u Kini zbog zanemarivanja pravila o sigurnosti.


Osamnaestero ljudi poginulo je u požaru koji je izbio u utorak u karaoke-baru na jugu Kine, a policija traga za 32-godišnjakom za kojega se sumnja da je izazvao požar, priopćile su kineske vlasti.

Vezani članci Požar na gospodarskoj zgradi Svetišta Majke Božje Bistričke Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica Požar automobila Vatra naglo buknula u minijaturnom autu, požar progutao nekoliko automobila prije nego što su stigli vatrogasci

Požar se dogodio u gradu Qingyuan u pokrajini Guaongdong, udaljenom oko sat vremena vožnje od glavnog grada pokrajine Guangzhou.

Osumnjičeni za pokretanje požara je identificiran kao Liu Chunlu, koji radi u gradskom uredu sigurnosti, a ponuđeno je 26.000 eura nagrade za otkriće gdje se nalazi ili za pomoć u uhićenju.

Liu je navodno podmetnuo požar u karaoke-baru trokatne zgrade u Qingyuanu nakon svađe, objavio je tv kanal CCTV. Vjeruje se da je nakon toga zablokirao vrata karaoke-bara. Vrata su bila jedini izlaz iz bara.

Vatra je ugašena za 30 minuta, objavile su vlasti, a za to vrijeme još je pet osoba ozlijeđeno. Požari sa smrtnim posljedicama česti su u Kini zbog zanemarivanja pravila o sigurnosti. (Hina)