Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška iz Češke

Topolanek: Učinit ću sve za Hrvatsku na putu u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki premijer Mirek Toplanek izjavio je u Pragu da će tijekom češkog predsjedanja EU u prvoj polovici 2009. godine učiniti sve kako bi ubrzao put Hrvatske u punopravno članstvo u Uniji.

'Obećavam da ću učiniti sve za vašu zemlju', rekao je Topolanek nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom koji kao gost sudjeluje na kongresu vladajuće češke Demokratske građanske stranke.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

Ističući da je Češka i dosad podupirala Hrvatsku češki premijer i predsjednik ODS-a rekao je da će Prag osobito iduće godine biti u prilici podupirati i ohrabrivati Hrvatsku na putu u EU i NATO.

'Imate istu priliku kao i češki narod', istaknuo je Topolanek.

Premijer Sanader koji se sastao i češkim predsjednikom Vaclavom Klausom očekuje da će Hrvatska tijekom češkog predsjedanja ostvariti veliki napredak u pristupnim pregovorima.

'Nakon razgovora s predsjednikom Klausom i premijerom Topolanekom ohrabrilo me je da je Češka vrlo čvrsta u poruci Europi kako Hrvatska mora biti 28. članica EU-a', rekao je Sanader.

Klaus i Topolanek obećali su da će češki parlament vrlo brzo ratificirati Protokol o pristupanju Hrvatske NATO-u kako bi na idućem summitu početkom travnja iduće godine mogla sudjelovati kao punopravna članica.

Prema Sanaderovim riječima Klaus je izrazio želju da kao znak prijateljstva s Hrvatskom tijekom češkog predsjedanja Unijom posjeti Zagreb o ćemu će Sanader izvjestiti predsjednika Mesića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene