Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poligon za gađanje

"Tko nam obori raketu, objavio je rat!": Zlokobne prijetnje Sjeverne Koreje koje lede krv u žilama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sjeverna Koreja poručila je da bi svaki potez da se obori jedan od njezinih probnih projektila smatrala objavom rata i okrivila zajedničku vojnu vježbu Sjedinjenih Država i Južne Koreje za rastuće napetosti.

Kim Yo Jong, moćna sestra vođe Kim Jong Una, upozorila je u izjavi da će Pjongjang shvatiti kao "objavu rata" ako SAD poduzme vojnu akciju upućenu prema strateškom oružju Sjeverne Koreje.

Također je nagovijestila da bi  Pjongjang mogao ispaliti više projektila u Tihi ocean, objavio je u utorak državni medij KCNA, a prenosi Reuters.

"Pacifik nije u američkom ili japanskom posjedu“, oštro je poručila Kim.

Sjedinjene Države i njihovi saveznici nikada nisu oborili sjevernokorejske balističke projektile, koje je zabranilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, ali to je pitanje izazvalo novu pozornost jer je  Pjongjang sugerirao da će ispaliti više projektila na Japan.

Pročitajte i ovo Rakete Hwasal-2 Napetosti na vrhuncu "Ovako bi izgledao nuklearni protunapad": Sjeverna Koreja ispalila četiri krstareće rakete

Analitičari su rekli da će ako Sjeverna Koreja ispuni svoju prijetnju, Tihi ocean pretvoriti u "poligon za gađanje".

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 3 Testiranje oružja Sjeverna Koreja opet ispalila balističke projektile: "Ovo ugrožava mir i sigurnost"

U zasebnoj izjavi šef Odsjeka u Ministarstvu vanjskih poslova Sjeverne Koreje optužio je SAD za pogoršanje situacije provođenjem zajedničke zračne vježbe s bombarderom B-52 u ponedjeljak i planiranjem američko-južnokorejskih vježbi na terenu.

Dvije zemlje provest će više od deset dana velikih vojnih vježbi poznatih kao "Freedom Shield", a počinju sljedeći tjedan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene