Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Korisnici moraju ispuniti upitnik o svom zdravlju, a sat pomoću algoritma izračuna koliko im je ostalo do smrti.


Tikker je sat koji pokazuje vrijeme kao i svaki drugi, no ima jednu posebnu funkciju koja ga čini jedinstvenim. Tikker vam, naime, govori kad ćete umrijeti i odbrojava vam vrijeme do smrti.

Vezani članci Ilustracija Proljeće je pred vratima: Meteorolog Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme čeka, ali ima i jedno upozorenje Ilustracija Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Meteorolog Ivan Čačić otkriva detalje

Kako sat funkcionira? Korisnici moraju ispuniti upitnik o svom zdravlju, a sat pomoću algoritma izračuna koliko im je ostalo do smrti. Ideja možda zvuči morbidno, no proizvođači sata gledaju to na drugi način i smatraju da možete bolje iskoristiti vrijeme kada znate koliko vam ga je ostalo.

'Ne radi se o tome koliko vremena imate, već što činite s njime', poručuju proizvođači.

Tvorac Tikkera Fredrik Colting rekao je za Mashable kako je na ideju za sat došao nakon što mu je umro djed.

'Mislim da možemo imati bolji život i donositi bolje odluke ako smo svjesniji nadolazećeg kraja. To nam daje perspektivu - male stvari odjednom se ne čine tako važnima. Zato na Tikker gledam kao na sat sreće', tvrdi Colting.

Novac za projekt potražio je putem Kickstartera. Cilj mu je prikupiti 25.000 dolara, trenutno je na gotovo 8.000, a ima još 24 dana. Oni koji doniraju 39 dolara ili više dobit će svoj primjerak Tikkera u travnju iduće godine. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju