Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz nestanaka i smrti

Pet stranih turista na grčkim otocima je nestalo ili mrtvo: "Muka nam je u želucu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Pet stranih turista na grčkim otocima je nestalo ili mrtvo. Posljednji među njima je Amerikanac.

Američki turist pronađen je mrtav u nedjelju na plaži na grčkom otoku Mathraki. Posljednji je to u nizu stranih turista pronađenih mrtvih ili prijavljenih kao nestali tijekom prošlog tjedna. Posmrtni ostaci nestalog Amerikanca otkriveni su oko 13:30 sati po lokalnom vremenu na plaži u blizini stare luke otoka Mathraki, rekle su vlasti za ABC News, a uzrok smrti za sada nije poznat.

Muškarac je posljednji put viđen u utorak u taverni u Mathrakiju, zapadno od otoka Krfa, gdje je odsjeo s prijateljem Grkom, rekli su istražitelji. Prijatelj je nazvao policiju nakon što se u četvrtak vratio kući i pronašao vrata otvorena, upaljena svjetla i klima uređaj, ali nije bilo traga Amerikancu ili njegovim dokumentima.

Mathraki nema policijsku postaju niti obalnu stražu, pa su u pomoć u istrazi pozvani policajci s Krfa. Mrtvozornik je u nedjelju otišao na otok kako bi obavio preliminarnu istragu. Očekuje se da će tijelo biti prebačeno na obližnji otok Krf, gdje će biti obavljena obdukcija.

Ovo je drugi put u tjedan dana da je prijavljen nestanak američkog turista na grčkom otočju.

Pročitajte i ovo Dolazi toplinski val - 4 Oprez Stiže prvi toplinski val! Temperature idu do 39 stupnjeva, liječnici savjetuju kako preživjeti

Traži se umirovljeni policajac

U nedjelju je nastavljena potraga za umirovljenim zamjenikom šerifa okruga Los Angeles koji se vodi kao nestao od utorka, a boravio je na grčkom otoku Amorgosu. Umirovljeni policajac, kojeg su grčke vlasti identificirale kao 59-godišnjeg Alberta Calibeta iz Hermosa Beacha u Kaliforniji, prijavljen je kao nestao kada se nije vratio s planinarenja.

"Muka nam je u želucu, znajući da je on negdje vani", rekla je Calibetova djevojka Debbie Leshane, koja je ispričala da ju je Calibet nazvao neposredno prije odlaska na planinarenje.

Rekla je da su razgovarali oko šest minuta i da joj je kasnije, oko 9:20 u utorak, poslao fotografiju sa znaka na početku staze. Rekla je da je to zadnji put što ga je čula.

Nizozemski turist pronađen mrtav

U subotu je nestao 74-godišnji nizozemski turist, čije ime nije objavljeno, pronađen mrtav na grčkom otoku Samosu, javlja Associated Press. Njegovo tijelo pomoću drona su otkrili su vatrogasci. Pronađen je kako leži licem prema dolje u provaliji 330 metara od mjesta gdje je posljednji put viđen kako hoda.

Dužnosnici su rekli kako su svjedoci rekli da je nizozemski turist imao problema s planinarenjem po velikim vrućinama. Vjeruje se da su neki od petero nestalih ili pronađenih mrtvih turista planinarili po visokim temperaturama.

Inače, 9. lipnja na otoku Symi je pronađen mrtav dr. Michael Mosley, poznati britanski TV voditelj i autor. Mrtvozornik je zaključio da je umro oko 5. lipnja, nedugo nakon što je otišao na pješačenje po opasnom, stjenovitom terenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene