Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Živa će diljem zemlje pokazivati vrijednosti oko 30 stupnjeva: Hoće li biti kiše ili sunca, otkriva meteorolog Ivan Čačić

Do sljedećeg vikenda bit će svakim danom sve toplije uz sve više ljetnih vrućina. Zbog toga valja se zaštititi od jakog sunca i vrućina. Više detalja o vremenu donosi meteorolog Ivan Čačić.

Iznad naših krajeva jača visinski greben koji u prizemlju ima svoj otisak u ovoj prizemnoj anticikloni gdje se zadržava vrlo topao i razmjerno stabilan zrak.

Ova zračna masa jedino još u ponedjeljak u unutrašnjosti daje naznake uvjetne nestabilnosti zbog čega poslijepodne ponegdje može doći do jačeg razvoja oblaka, a s njim i kratkotrajnog pljuska.

U ponedjeljak ujutro u unutrašnjosti će prevladavati sunčano. Vjetar posvuda slab pa će ponegdje u kontinentalnom dijelu biti kratkotrajne magle. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 17, na moru od 18 do 22 Celzijeva stupnja.

Pročitajte i ovo Vrućina ubija u Indiji rekordne temperature Ovo je pakao na zemlji! Među mrtvima policajci, zaštitari, službenici: "Čovjek je stajao u redu i samo se srušio mrtav"

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Poslijepodne vrlo toplo i vruće, u Podravini uz malu mogućnost za kratkotrajni pljusak. Temperatura u najtoplijem dijelu dana većinom 29 ili 30 stupnjeva.

Slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima, gdje će biti još malo izraženija mogućnost za lokalni pljusak. I ovdje vrlo toplo i vruće ponegdje do 31 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a vjetar većinom slab. Najviša temperatura od 25 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano ponegdje uz umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Bit će vrlo toplo i vruće do 31 stupnja.

Toplo vrijeme ogleda se i u sve toplijem moru koje je sada većinom 24 ili 25 stupnjeva. Isto vrijedi i za porast indeksa opasnog UV zračenja, jer sada je već posvuda visok i, sve više, vrlo visok.

Vrijeme naredna tri dana

Idućih dana u unutrašnjosti slijedi nastavak sunčanog i sve toplijeg vremena uz jačanje ljetnih vrućina koje u srijedu pratiti ponegdje umjeren jugozapadnjak.

I na Jadranu većinom sunčano i sve toplije što će ujutro malo ublažavati burin, a zatim vjetar s mora.

Čini se da će ljetne vrućine svoj vrhunac imati u petak. Za vikend, osobito u unutrašnjosti, postoji naznaka izraženijih nestabilnosti ponegdje i veće količine oborina. No, potvrdu o tome svakako valja pričekati u slijedećim izvještajima, jer je rasap numeričkih rješenja još prilično velik.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene