Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Grčkoj

Popularni TV voditelj nestao tijekom odmora: Krenuo u šetnju i otad mu se gubi svaki trag

TV voditelj Michael Mosley nestao u Grčkoj
TV voditelj Michael Mosley nestao u Grčkoj Getty/Screenshot/X
Aktualno Galerija Michael Mosley Michael Mosley Foto: Maureen McLean via Guliver Michael Mosley Michael Mosley Foto: Fenris Oswin via Guliver Michael Mosley Michael Mosley Foto: Fenris Oswin via Guliver TV voditelj Michael Mosley nestao u Grčkoj TV voditelj Michael Mosley nestao u Grčkoj Foto: Getty/Screenshot/X +0 Ilustracija, Grčka Galerija 1/5 >>
BBC-jev voditelj i novinar Michael Mosley nestao je tijekom odmora u Grčkoj. Udaljio se s plaže u srijedu i otad mu se gubi svaki trag.

67-godišnji TV voditelj Michael Mosley sa suprugom je boravio na odmoru na malom grčkom otoku Symi u sastavu otoka Rodos. Supruga je primijetila da ga nema u srijedu dok je bila sama na plaži.

Vjerovala je da je Michael pješice otišao do središta otoka, no zabrinula se kada je u smještaju gdje su boravili pronašla njegov mobitel, a on se nije vratio.

Pročitajte i ovo Ljubavni par Put ljubavi U Hrvatskoj se pojavio Tinder za katolike: Ovo su svi detalji aplikacije koja je rezultirala s devet brakova, dvije bebe i brojnim vezama

Pročitajte i ovo Ilustracija uboden u prsa Poljski vojnik ubijen na granici s Bjelorusijom: "Nismo mu mogli spasiti život"

U tijeku je velika akcija potrage i spašavanja, a u pomoć su pristigli i vatrogasci iz Atene te se područje pretražuje uz pomoć policijskog psa, helikoptera i drona.

Grčka policija priopćila je da je Mosley u srijedu ostavio svoju suprugu na plaži i krenuo u šetnju do središta otoka. Njegov telefon pronađen je na mjestu gdje je boravio sa suprugom, koja je i prijavila njegov nestanak, rekao je policijski glasnogovornik za BBC News.

67-godišnji voditelj poznat po sudjelovanju u BBC-jevim emisijama Trust Me, I'm A Doctor i The One Show te po ITV-jevu showu This Morning.

Pročitajte i ovo Anđela Ledenko Priča Provjerenog Ukrali su joj fotografije, napravili profile i na njoj zarađuju: "Bojim se za svoju sigurnost"

Pročitajte i ovo Youtuberu prijeti zatvor prijeti mu 10 godina VIDEO Skupocjena glupost mogla bi ga koštati zatvora: Youtuber iz helikoptera vatrometom gađao Lamborghini

Akcija spašavanja koncentrirana je na područje Pedi u Symiju, gdje je Michael posljednji put viđen, no riječ je o opasnom stjenovitom području. Načelnik općine Eleftherios Papakalodoukas rekao je kako je prema informacijama od vatrogasaca gotovo nemoguće da je Mosley još uvijek tamo.

"To je vrlo malo i kontrolirano područje, puno ljudi. Da mu se tamo nešto dogodilo, dosad bismo ga pronašli", rekao je Papakalodoukas za BBC i dodao kako vjeruje da je Mosley slijedio neki drugi put ili je pao u more.

Njegova je supruga uz pomoć prijatelja uputila apel za pomoć, u kojem navodi i da je Michael u trenutku nestanka na sebi imao plavu kapu, polo-majicu i kratke hlače.

U srijedu je u Symiju bilo iznimno vruće, a Nacionalni opservatorij u Ateni izvijestio je da su temperature u 15 sati prelazile 40 stupnjeva.

Većina plaža na otočiću Symiju udaljena je od naselja te se posjetiteljima savjetuje da ih posjete brodovima. Područje je izuzetno kamenito i teško za pješačenje.

Lokalni stanovnici rekli su da kako im nije jasno zašto bi netko otišao odande pješice bez telefona za navigaciju u tako izazovnim uvjetima, umjesto da se vrati brodom.

Prema prognozi, temperatura će u petak doseći čak 48 stupnjeva, zbog čega je potraga za Mosleyjem, u uvjetima sparnog vremena i neravnog terena, još veći izazov za spasioce.

Aktualno Ukrali su joj fotografije, napravili profile i na njoj zarađuju: "Bojim se za svoju sigurnost" Anđela Ledenko Anđela Ledenko Foto: DNEVNIK.hr Marija Goatti, Policijska uprava zagrebačka Marija Goatti, Policijska uprava zagrebačka Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: krađa identiteta - 1 Provjereno: krađa identiteta - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: krađa identiteta - 2 Provjereno: krađa identiteta - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: krađa identiteta - 3 Provjereno: krađa identiteta - 3 Foto: DNEVNIK.hr +3 Provjereno: krađa identiteta - 4 Hrvatska Ukrali su joj fotografije, napravili profile i na njoj zarađuju: "Bojim se za svoju sigurnost" 1/9 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene