Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovski premijer Hashim Thaqi izjavio je danas da su granice Kosova najsigurnije i najčuvanije u regiji i naglasio kako je sigurnosna situacija pod punim nadzorom.


Kosovski premijer je na sjednici vlade kazao da Kosovska policijska služba (KPS), UNMIK i KFOR drže situaciju pod nadzorom na granicama, ali i u drugim dijelovima Kosova, gdje je posljednjih dana bilo prosvjeda.

Vezani članci Krešimir Tušek Hrvatski vojnici neće tako brzo otići s Kosova: "Naviknuti smo. Znamo da je to kruh sa sedam kora" Zoran Milanović Milanović opleo po premijeru: ''Očekuje da mu SOA kaže da je njegova stražnjica u opasnosti''

"Sigurnosna situacija na Kosovu je pod punom nadzorom kosovskih i međunarodnih sigurnosnih mehanizama. S velikom odgovornošću mogu zaključiti da su granice države Kosovo najsigurnije i najzaštićenije u odnosu na sve zemlje u regiji", kazao je Thaqi.

Thaqi je također izjavio da će Kosovo vrlo brzo zatražiti prijem u neke međunarodne organizacije, posebice MMF i Svjetsku banku. Na sjednici vlade je također najavljeno da će uskoro biti pokrenute mjere za razvoj kosovske diplomatske mreže.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju