Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježao od policije

Horor na autocesti: U prevrtanju kombija poginulo sedam osoba, među stradalima i šestogodišnje dijete

Nesreća na A94
Nesreća na A94 Foto: Facebook/innsalzach24
Na jugu Njemačke u petak je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginulo najmanje sedam osoba, među kojima jedno šestogodišnje dijete, a radi se o izbjeglicama koje su se nalazile u jednom kombiju koji je pokušavao izbjeći policijsku kontrolu.

"U nesreći koja se dogodila u rano jutro na autocesti A94 kod Ampfinga u Bavarskoj poginulo je najmanje sedam osoba, među kojima i jedno šestogodišnje dijete", priopćila je policija u Bavarskoj.

U kombiju Mercedes Vito, koji je bio registriran na najviše devet osoba, u trenutku nesreće nalazile su se 23 osobe. Sve su osobe u kombiju sirijski i turski državljani. Kako je nadalje priopćila policija, vozač je stanovnik Austrije bez državljanstva i protiv njega je pokrenuta istraga zbog ubojstva.

Pročitajte i ovo Sukobi Izraela i Hamasa Izrael u ratu VIDEO Otac saznao da mu je Hamas ubio kćer (8), njegova reakcija obilazi svijet: "To je bila najbolja vijest!"

Pročitajte i ovo Viktor Orban Oprez tijekom sukoba Orban zabranjuje skupove podrške terorističkim organizacijama: "To bi donijelo teror"

Vozač kombija je, nakon što je uočio pratnju policije, ubrzao te nakon kratkog vremena izgubio kontrolu nad vozilom, koje se nekoliko puta prevrnulo. Većina putnika u vozilu nije bila vezana sigurnosnim pojasovima.

 

Granični prijelazi između Njemačke i Austrije kontroliraju se od migrantske krize 2015., pri čemu se kontrole obavljaju i nakon ulaska na njemački teritorij.

Njemačka od početka godina bilježi nagli porast ilegalnih prelazaka granica i zahtjeva za azil. Njemački kancelar Olaf Scholz za petak navečer sazvao je krizni sastanak na kojem bi s oporbenom Unijom CDU/CSU trebalo biti raspravljano o mogućnostima smanjenja ilegalnih ulaska u zemlju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene