Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maleni Teddy živio je svega 100 minuta, a roditelji su mu obećali da će napraviti sve da njegov kratak život bude upamćen.


Odluka ovih roditelja, ganula je ljude diljem svijeta. Kada je 28-godišnja Britanka, Jess Evans prije godinu dana stigla u rodilište ne bi li rodila blizance, znala je da će to biti iznimno poseban dan za nju, no jednako će toliko biti loš. Možda najgori od svih koji slijede.

Vezani članci Slika nije dostupna Bravo, Hrvatska! Važna stvar po kojoj smo prvi u svijetu Slika nije dostupna 'Teško je opisati. To je odjedanput sva silina - od radosti, tuge, straha, neizvjesnosti'

Rodila je blizance, dečke, a 100 minuta nakon poroda, maleni Teddy je umro. Roditelji su mu obećali da će napraviti sve da njegov kratak život bude upamćen, piše Daily Mail.

Je li ovo početak dizajniranja djece? Uspješno genetski modificiran ljudski embrio

Roditelji su odlučili organe svojeg novorođenčeta donirati, a samo nekoliko sati nakon poglašenja smrti, organi malenog Teddya spasili su život jedne odrasle osobe koja je patila od zatajenja bubrega, čak 370 kilometara udaljene od bolnice. Tako je Teddy postao najmlađi donor organa u svijetu.

"Živio je i umro kao heroj. Nemoguće je opisati koliko smo ponosni na njega", rekao je Teddyjev otac, 30-godišnji Mike Houlston.

"Nadamo se da će Teddyjeva priča poslužiti kao primjeri ostalim roditeljima koji se nađu u ovakvoj situaciji. Da njihovi najmiliji, koji su ih napustili, nastave živjeti u nekom drugom, pružajući drugima sreću", rekla je Jess Evans.

Teddyju je dijagnosticirana bolest nerazvijenog mozga, a njegova je majka znala da neće dugo poživjet na ovome svijetu. Njihova priča služi kao poticaj ljudima da unatoč svojem bolu i patnji pomognu drugima i već ako svoje djete ne mogu spasiti, da nečijem djetetu pomognu te usreće njegove roditelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook