Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u pranje novca

Talijanski milijarder Scaglia iz zrakoplova izravno u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski telekomunikacijski milijarder Silvio Scaglia predao se u noći na petak talijanskoj policiji nakon što je svojim privatnim zrakoplovom stigao s Kariba i proveo noć u zatvoru, rekao je u petak njegov odvjetnik.

Scaglia, optužen za pranje novca, osnivač je Fastweba, druge najveće talijanske telekomunikacijske tvrtke. Njega je nešto iza ponoći dočekala policija u talijanskoj zračnoj luci Ciampino, kamo je stigao s Antila, i odvela u zatvor. Scaglia je jedan od 56 ljudi koje je uhitila pravosudna policija pod optužbom za pranje više od dvije milijarde eura lažnim telefonskim kupnjama i prodajama u razdoblju između 2003. i 2006.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

Čovjek kojeg se smatra jednim od najbogatijih Talijana bio je na poslovnom putu izvan zemlje kad je izdan uhidbeni nalog za njim, ali tvrdi da nije učinio ništa loše. 'Potpuno sam uvjeren da je moje ponašanje bilo ispravno', kazao je početkom tjedna u priopćenju Scaglia, kojeg bi istražitelji trebali ispitati do subote. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene