Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizirani kriminal rak rana zemlje

Talijanski biskupi upozoravaju na mafiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski biskupi upozorili su na djelovanje mafije, 'rak ranu' koja je prisutna u cijeloj Italiji, unatoč svim udarcima koje su joj zadale državne vlasti, stoji u dokumentu do kojeg je agencija France Presse.

Organizirani kriminal 'jedna je od najdubljih rana juga zemlje', 'poput raka' je, koji oštro osuđujemo, stoji u priopćenju na 20 stranica što ga je izdala talijanska Biskupska konferencija.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

'Organizirani kriminal ne može i ne smije diktirati ritam ekonomije i politike juga zemlje. Mafijaška kontrola juga zemlje snažno ograničava ili u potpunosti onemogućuje djelovanje državnih vlasti, omogućujući plodno tlo za korupciju, mijenjajući tržište rada, omogućujući manipulaciju na svim poljima i 'kontaminirajući' cijeli državni teritorij', stoji u izvješću. Ondje se na diskretan način u pitanje dovode i državne političke strukture.

'No najviše zabrinjavaju okolnosti i ozračje koje mafiji uvijek omogući 'obnovu' čak i nakon svih udaraca koje im zada država i unatoč akcijama snaga reda i pravosuđa', stoji u izvješću u kojemu se društvo poziva na 'nacionalnu solidarnost' i 'građanski duh i razum'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene