Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski biskupi upozorili su na djelovanje mafije, 'rak ranu' koja je prisutna u cijeloj Italiji, unatoč svim udarcima koje su joj zadale državne vlasti, stoji u dokumentu do kojeg je agencija France Presse.


Organizirani kriminal 'jedna je od najdubljih rana juga zemlje', 'poput raka' je, koji oštro osuđujemo, stoji u priopćenju na 20 stranica što ga je izdala talijanska Biskupska konferencija.

Vezani članci Slika nije dostupna Optužena još jedna skupina krijumčara cigareta Slika nije dostupna Optužnica protiv 'duhanske mafije'

'Organizirani kriminal ne može i ne smije diktirati ritam ekonomije i politike juga zemlje. Mafijaška kontrola juga zemlje snažno ograničava ili u potpunosti onemogućuje djelovanje državnih vlasti, omogućujući plodno tlo za korupciju, mijenjajući tržište rada, omogućujući manipulaciju na svim poljima i 'kontaminirajući' cijeli državni teritorij', stoji u izvješću. Ondje se na diskretan način u pitanje dovode i državne političke strukture.

'No najviše zabrinjavaju okolnosti i ozračje koje mafiji uvijek omogući 'obnovu' čak i nakon svih udaraca koje im zada država i unatoč akcijama snaga reda i pravosuđa', stoji u izvješću u kojemu se društvo poziva na 'nacionalnu solidarnost' i 'građanski duh i razum'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju