Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKAZIVANJE SNAGE?

Vojne vježbe završile, ali kineski brodovi i avioni i dalje okružuju Tajvan

Kineski brodovi kod Tajvana
Kineski brodovi kod Tajvana Foto: Afp
Tajvansko ministarstvo obrane u četvrtak je izvijestilo da kineski borbeni zrakoplovi i brodovi i dalje djeluju oko otoka, nekoliko dana nakon što je Peking objavio da su vojne vježbe službeno završile.

Tajvansko ministarstvo objavilo je da je u posljednja 24 sata detektiralo 26 zrakoplova i sedam plovila. Od njih je 14 zrakoplova prešlo polovicu Tajvanskog tjesnaca i ušlo u identifikacijsku zonu tajvanske zračne obrane (ADIZ).

Ministarstvo je u srijedu objavilo da je dan ranije detektirano 35 zrakoplova i osam plovila.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja projektil Nove napetosti Kaos u Japanu: Sjeverna Koreja ispalila projektil, izdana pa povučena naredba o evakuaciji

Njemačka agencija dpa piše kako Kina time pokazuje svoje vojne snage kako bi zastrašila Tajvan i odvratila ga od težnje za neovisnosti.

Kina je prošli tjedan održala tri dana duge vojne vježbe u odgovoru na posjet kineske predsjednice Tsai Ing-wen Kaliforniji, gdje se susrela s predsjednikom Zastupničkog doma Kevinom McCarthyjem. Peking je objavio da su vježbe završile u ponedjeljak.

Aktualno Procurio dokument Pentagona: Plaćenička vojska Wagner pokušala kupiti oružje od članice NATO-a Jevgenij Prigožin Jevgenij Prigožin Foto: Afp Grupa Wagner - 2 Grupa Wagner - 2 Foto: Afp Jevgenij Prigožin Jevgenij Prigožin Foto: Afp +0 Grupa Wagner Svijet Procurio dokument Pentagona: Plaćenička vojska Wagner pokušala kupiti oružje od članice NATO-a 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene