Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mediji zbunjuju građane

Tadić: Ministar vanjskih poslova ostaje Jeremić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić odbacio tvrdnje o opozivu ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Veliki prijepori Ministrica ponovno o premještanju zaraženih svinja, Pavliček uzvraća: "Pozivam ju da to odmah prijavi državnom odvjetništvu" Gordan Grlić Radman i Andrej Plenković Opoziv Grlića Radmana Plenković odbrusio oporbi: "Inicijativu ćemo odbiti, partneri će biti uz HDZ. Izbori će doći, vi nećete dobiti većinsko povjerenje"

U srbijanskoj vladajućoj koaliciji koju predvodi Demokratska stranka, koje je Tadić predsjednik, a Jeremić istaknuti član, nije se, po Tadićevim riječima, razgovaralo o Jeremićevu opozivu.

Tadić: To je medijska priča

'Uopće nije bilo govora o tome. To je isključivo medijska priča', rekao je Tadić novinarima u Beogradu te pozvao medije da ne zbunjuju građane.

Srbijanski predsjednik dodao je kako bi razgovori o mogućoj rekonstrukciji vlade mogli početi nakon novogodišnjih blagdana te da će se vidjeti postoje li kapaciteti za to, uzimajući u obzir političke odnose u vladajućoj koaliciji.

Mediji u Beogradu prošli su vikend prenosili kako bi neslaganja u vrhu srbijanske vlasti zbog sudjelovanja srbijanskog predstavnika na svečanoj dodjeli Nobelove nagrade za mir u Oslu kineskom disidentu Liuu Xiaobou mogla rezultirati opozivom Jeremića. On je bio donio odluku da Srbija ne sudjeluje na dodjeli koja je poslije povučena.

Tjednik Blic, kao razloge opoziva naveo Jeremićevo nesudjelovanje na dodjeli Nobelove nagrade za mir

Pozvavši se na neimenovane izvore bliske Tadićevu kabinetu, dnevnik 'Blic' prenio je kako će Jeremić biti opozvan odmah nakon izbora u Demokratskoj stranci zakazanih za 18. prosinca te da je odluka donesena nakon skandala s bojkotom dodjele Nobelove nagrade za mir.

>> Europa 'razočarana' što Srbija ne dolazi na dodjelu Nobela

Predsjednik Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković dali su potporu pučkom pravobranitelju Saši Jankoviću koji je u petak nazočio svečanosti u Oslu, pošto je Jeremić prije toga odlučio da se bojkotira dodjela nagrade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene