Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predvidjela stajalište o poreznim rajevima

Švicarska odlučila oslabiti bankovnu tajnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska je 'predvidjela' stajalište G20 o poreznim rajevima i 'donijela nužne mjere' odlučivši oslabiti bankovnu tajnu, izjavio je u četvrtak predsjednik Švicarske i ministar financija Hans-Rudolf Merz.

Rasprave na summitu G20 u Londonu pokazale su da 'pitanja bankovne tajne i administrativne pomoći na poreznom području poprimaju najveću važnost', istaknuo je Merz u priopćenju. Švicarska vlada je 'predvidjela takav tijek događaja i donijela nužne mjere odlučivši 13. ožujka 2009. da će prihvatiti propise OECD-a o administrativnoj pomoći na području poreza', dodao je švicarski predsjednik.

Pročitajte i ovo Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica" Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska?

>>OECD objavio liste poreznih rajeva

OECD je u četvrtak objavio dva popisa poreznih rajeva. Švicarska se našla na 'sivoj listi' s imenima 38 zemalja koje su se obvezale da će poštovati propise OECD-a ali ih 'stvarno' nisu provodile, kako navodi ta organizacija. Švicarski predsjednik je usto 'pozdravio odluke koje su donijele države na summitu G20 kako bi suzbile financijsku i gospodarsku krizu u svijetu'.'Uspjeh najavljenih mjera ovisit će o odabranom doziranju između regulacije i financiranja, kao i o suradnji među najvećim narodima', istaknuo je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene