Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švicarska je 'predvidjela' stajalište G20 o poreznim rajevima i 'donijela nužne mjere' odlučivši oslabiti bankovnu tajnu, izjavio je u četvrtak predsjednik Švicarske i ministar financija Hans-Rudolf Merz.


Rasprave na summitu G20 u Londonu pokazale su da 'pitanja bankovne tajne i administrativne pomoći na poreznom području poprimaju najveću važnost', istaknuo je Merz u priopćenju. Švicarska vlada je 'predvidjela takav tijek događaja i donijela nužne mjere odlučivši 13. ožujka 2009. da će prihvatiti propise OECD-a o administrativnoj pomoći na području poreza', dodao je švicarski predsjednik.

Vezani članci Ilustracija Vlasnik splitske tvrtke utajio porez i oštetio državni proračun za više od 170 tisuća eura Ilustracija Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac

>>OECD objavio liste poreznih rajeva

OECD je u četvrtak objavio dva popisa poreznih rajeva. Švicarska se našla na 'sivoj listi' s imenima 38 zemalja koje su se obvezale da će poštovati propise OECD-a ali ih 'stvarno' nisu provodile, kako navodi ta organizacija. Švicarski predsjednik je usto 'pozdravio odluke koje su donijele države na summitu G20 kako bi suzbile financijsku i gospodarsku krizu u svijetu'.'Uspjeh najavljenih mjera ovisit će o odabranom doziranju između regulacije i financiranja, kao i o suradnji među najvećim narodima', istaknuo je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju