Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Švicarskoj će se održati referendum o braku za sve, nakon što je uveden u zakon u prosincu prošle godine.


Protivnici su skupili 70.000 potpisa, dovoljno za raspisivanje referenduma, objavilo je u utorak Savezno vijeće u Bernu.

Parlament je u prosincu usvojio zakon kojim se dopušta brak istospolnim partnerima i pristup doniranoj spermi lezbijskim parovima.

Referendum, koji je čest u Švicarskoj, inicirala je nevladina udruga koja se promovirala pod sloganom "Da braku i obitelji, ne braku za sve".

I Andrej Plenković sudjelovat će u \'\'Vax Live\'\' koncertu porukom podrške Harry i Meghan, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Andrej Plenković i drugi. Svi oni gosti su na velikom koncertu u Los Angelesu...

GSS traga za četverogodišnjim djetetom Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke"

U udruzi smatraju da je samo brak između muškarca i žene "prirodna zajednica". "U samo takvoj se zajednici rađaju djeca koja osiguravaju budućnost društva", piše na plakatima.

No, politički pokret "Operacija Libero" tome se protivi i tvrdi da je prikupio 107.000 potpisa za "brak za sve" i želi sudjelovati u referendumskoj kampanji.

Švicarsku se često doživljava kao konzervativnu zemlju. Žene su pravo glasa ondje dobile tek 1971.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju