Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve u dobre svrhe

Harry i Meghan, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Andrej Plenković i drugi. Svi oni gosti su na velikom koncertu u Los Angelesu...

Harry i Meghan pridružit će se američkom predsjedniku Joe Bidenu na koncertu ''Vax Live''. No u ovoj inicijativi podizanja globalne svijesti o važnosti cijepljenja sudjelovat će i hrvatski premijer Plenković.

Koncert ''Vax Live'' održat će se 8. svibnja u Los Angelesu, prenosit će se preko You Tubea, a cilj mu je osvijestiti ljude koliko je važno cijepiti se. Uz mnoge poznate osobe, najavljeno je da će se Joeu Bidenu i njegovoj supruzi u inicijativi pridružiti i Princ Harry sa suprugom Meghan Markle, prenosi TheGuardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija 12 okrivljenika USKOK optužio petu skupinu za lažne covid potvrde: Sve su rješavali za 100 eura preko medicinske sestre Mario Aunedi Medek Uskok češlja Ministarstvo Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo"

"Tijekom prošle godine svijet je proživio bol, gubitak i borili smo se zajedno. Sada se moramo podići i zajedno se zaliječiti. Nikoga ne možemo izostaviti. Svi ćemo od toga imati koristi, svi ćemo biti sigurniji kada će svuda u svijetu svi imati pristup cjepivu. Moramo težiti pravednoj raspodjeli cjepiva i tako vratiti vjeru u čovječanstvo", naglasili su Harry i Meghan u priopćenju.

Nastupat će brojne svjetske zvijezde, Jennifer Lopez, Eddie Vedder iz Pearl Jama, Foo Fighters... Cijeli događaj vodi Selena Gomez.

Posebni gosti na događaju će biti Ben Affleck, Chrissy Teigen, David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel, Sean Penn...

Uz supružnike Biden, pojavit će se i potpredsjednica SAD-a Kamala Harris. Od političkih zvijezda pozvani su i francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau i - hrvatski premijer Andrej Plenković, navode organizatori.

On je također dobio je poziv za sudjelovanjem pa će se tako uključiti video porukom podrške na dan koncerta.

Sve prikupljene donacije služit će za kupnju cjepiva te će se donirati zemljama koje nisu u mogućnosti kupiti dovoljno doza od proizvođača.

Tom inicijativom se namjeravaju prikupiti sredstva za financiranje kupovine cjepiva i zatražiti od vlada G7 da podijele prekomjerne doze drugima. Global Citizen namjerava potaknuti farmaceutske tvrtke da ponude cjepiva po umjerenijim cijenama. Koncert je opisan kao poziv svjetskim čelnicima da osiguraju da cjepiva budu dostupna svima.

Organizator je pokret Global Citizen. Brojne glazbene i druge zvijezde poticat će ljude na cijepljenje i donacije Covaxu. Jedan od partnera je i Europska komisija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene