Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pukom srećom nema stradalih

Nakon bizarne nesreće u Dubravi kaznu će dobiti i vlasnici nepropisno parkiranih auta, a mogli bi imati i dodatni problem

Aktualno Galerija Auto nakon prometne nesreće u Dubravi - 1 Auto nakon prometne nesreće u Dubravi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Auto nakon prometne nesreće u Dubravi - 2 Auto nakon prometne nesreće u Dubravi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća u Dubravi Prometna nesreća u Dubravi Foto: DNEVNIK.hr Goran Husinec, prometni stručnjak Goran Husinec, prometni stručnjak Foto: DNEVNIK.hr +0 Ljiljana Mikuš, prometna psihologinja Galerija 1/5 >>
Na površinu izlaze bizarni detalji prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak u zagrebačkoj Dubravi, a u kojoj samo pukom srećom nitko nije ozbiljnije stradao.

Policija ne isključuje da bi se uzrok nesreće mogao kriti u bijegu vozača s mjesta nesreće, koja je bila nekoliko stotina metara dalje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Ilustracija prometne nesreće Promet normaliziran Lančani sudar u zapadnom dijelu Zagreba

"Kada sam prvi put vidio tu snimku, mislio sam da se radi o nekom mladom drogiranom vozaču", kazao je prometni stručnjak Goran Husinec.

Ni prometni stručnjaci ni stanovnici zagrebačke Dubrave nisu mogli vjerovati da je za volanom zapravo bio stariji iskusni vozač.

67-godišnjak je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima započeo svoj suludi prometni pohod.

Nakon što se zabio u jedno vozilo koje je stajalo na semaforu, svoj put nastavio je u smjeru istoka. Kako gleda na taj bijeg, pitali smo prometnu psihologinju Ljiljanu Mikuš.

"U jednom naseljenom mjestu, gradu on nije imao nikakve šanse da pobjegne s mjesta nesreće i da ga policija ne uhvati. Očito je reagirao vrlo neracionalno", objasnila je Mikuš.

Nekoliko stotina metara dalje - vožnja po tračnicama nije se pokazala kao dobitna kombinacija.

"Kazna za takvo nešto nije velika jer nema nastradalih, samo je jedan čovjek lakše povrijeđen, pa će to biti novčana kazna", rekao je prometni stručnjak Goran Husinec.

Kazna i vlasnicima parkiranih automobila

Novčanu kaznu dobit će i vlasnici nepropisno parkiranih vozila koja je 67-godišnjak zakačio, no oni bi mogli imati i dodatni problem.

"Njima će, nažalost, osiguravajuće društvo odbiti neki postotak od štete", poručio je Husinec.

Policija ima drugačije planove za vozača koji je i dalje na bolničkom liječenju.

"Policijski službenici PUZ-a provode kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'obijesna vožnja u cestovnom prometu'. Poradi daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće privremeno mu je oduzet osobni automobil", priopćeno je iz zagrebačke policije.

Stanovnici Dubrave zabrinuti su onim što se događa posljednjih mjeseci na njihovoj žili kucavici.

"Strašno je, vidite. Ja šetam psa svaki dan. Gledam malo, nije mi baš ugodno", rekao je Stjepan iz Dubrave.

"Mislim da su vozači, nažalost, sve gori i gori. Ne znam zašto, ali čak i na pješačkom, kada je zeleno, samo što te ne pogazi", dodala je Grozdana.

Situacija bi mogla postati i gora

Da će prometna situacija krenuti nabolje i da će crne brojke početi padati, teško je vjerovati.

"Možemo pretpostaviti da će biti sve više anksioznih ljudi. Anksioznost sa sobom donosi i neracionalne odluke i probleme u ponašanju, probleme u komunikaciji", rekla je prometna psihologinja Ljiljana Mikuš.

A život su u noći na utorak na hrvatskim cestama izgubila i dvojica mladića u okolici Knina. Dok su pokušavali ukloniti kvar na autu, na njih je u velikoj brzini naletjelo drugo vozilo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene