Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po tjeralici

Švedska uhitila osumnjičenog za krađu natpisa u Auschwitzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska policija je po tjeralici koju je izdala Poljska uhitila osumnjičenog za krađu natpisa 'Arbeit Macht Frei' u Auschwitzu, objavila je u četvrtak državna odvjetnica u Stockholmu.

Tužiteljica Agnetha Hilding Qvanstrom je rekla da je u četvrtak uhićen 34-godišnji Anders Hogstrom na temelju europskog naloga za uhićenje. Qvanstrom je rekla da će Hogstromu biti određen branitelj i da će ga ispitati švedski istražitelji prije no što vlasti odluče o njegovu izručenju Poljskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti"

Poljski dužnosnici su rekli da je Hogstrom osumnjičen za poticanje na krađu kulturnog blaga. Natpis je ukraden u prosincu iz nekadašnjeg nacističkog logora smrti Auschwitza u Poljskoj. Policija je natpis našla u šumi tri dana kasnije i za krađu podigla optužnicu protiv petorice Poljaka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene