Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Švedska pritvorila dvojicu sumnjajući na pokušaj sabotaže nuklearke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska je policija u srijedu pritvorila dvojicu muškaraca zbog sumnje da su planirali sabotažu nuklearne elektrane nakon što je jedan do njih otkriven kako ulazi u postrojenje s malom količinom vrlo eksplozivnog materijala.

"Dvojica muškaraca su jutros privedena na ispitivanje i sada su u pritvoru zbog sumnje da su pripremali sabotažu", rekao je glasnogovornik policije u okrugu Kalmar Sven-Erik Karlsson.

Pročitajte i ovo Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti"

Policiju je nuklearna elektrana Oskarshamn, na jugoistočnoj obali Švedske, obavijestila o slučaju nešto prije osam sati ujutro. "Rekli su nam da je jedan zavarivač koji je tamo trebao raditi zaustavljen u nasumičnoj sigurnosnoj kontroli. Nosio je malu količinu visoko eksplozivnog materijala TATP", rekao je Karlsson. Karlsson je rekao da ne raspolaže pojedinostima o dobi i nacionalisti osumnjičenih.

Policija je rekla da je radnik nosio plastičnu vrećicu s nepoznatom količinom triacetona triperoxida, odnosno TATP-a, eksploziva koji je korišten u bombaškim napadima u Londonu 2007. Karlsson je rekao da je policija postavila sigurnosni pojas radijusa od 300 metara oko elektrane.

Elektrana Oskarshamn u svojoj je u izjavi objavljenoj na njenim internetskim stranicama rekla kako vjeruje da sigurnost reaktora nije ni u jednom trenutku bila ugrožena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene