Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni prizori

Naoružani noževima i kamenjem traže mjesto u vlaku. Dječaka 'spržio' strujni udar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulicama je mnogo obitelji – trudnica, beba i djece. Danas je prema Srbiji poslije više sati čekanja krenuo još jedan vlak.

Sve veći broj migranata pokušava se popesti na vlakove za Beograd, ujedno posljednje stanice na putu za Mađarsku i Europsku uniju. Mjesta u vlaku je sve manje što dovodi do sukoba među migrantima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Slika nije dostupna Dramatično diljem zemlje Srbija pod pritiskom migranata, neophodni su kampovi

Tako je tijekom posljepodneva zabilježen incident u Đevđeliji, na jugu Makedonije gdje su se pokušavaući ući u vlak prema Beogradu sukobili migranti iz Sirije, Afganistana i iraka. Kako piše Reuters, policijski snaga koje bi spriječile eventualne sukobe, nema.

Srbija pod pritiskom migranata, neophodni su kampovi

Naoružani noževima, palicama i kamenjem, očajni migranti na sve načine pokušavaju pronaći mjesta na vlaku prema Europi i boljem životu. Tako je tijekom dana zabilježeno nekoliko međusobnih napada, sve zbog mjesta u vlaku, piše Daily Mail.

Diljem željezničke pruge u makedonskoj Đevđeliji nalazi se više od 1000 umornih i iscrpljenih muškaraca, žena i male djece

Razočarana lica migranata koji se nisu uspjeli ukrcati na vlak obilaze svijet. Priča 50-godišnjeg Hasana Ahmada koji je za put u Europu za sebe i sina od početka kolovoza potrošio čak 16.000 dolara, odnosno oko 100.000 kuna, a većinu tog novca dao je krijumčarima i korumpiranim policajcima nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Kako je rekao, taj put bio je jedini spas od mučenja kojima je bio podvrgnut u Siriji.

'Za mene u Siriji nema života. Ženu sam ostavio kod njezine obitelji, dok je sin ostavio zaručnicu', ispričao je Ahmad za Reuters.

Kako doznaju agencije u petak je hospitaliziran i jedan dječak koji je nakon penjanja na električni stup kako bi među prvima vidio nadolazeći vlak, zadobio teške ozlijede. Zaprimljen je u bolnicu s ozlijedama zadobivenima strujnim udarom te licem oblivenim krvlju.

Ovaj dječak nije se htio odvojiti od majke - a imao je ono za što bi neki dali baš sve

Posljednih dana u Srbiju dnevno uđe i do 2000 migranata. Zatvaranje granice s Mađarskom i nemogućnost readmisije s Makedonijom povećat će broj izbeglica koji će tražiti azil u Srbiji, što će uvjetovati potrebu za izgradnjom kampova za azilante širom Srbije, tvrdi u subotu beogradski list Danas pozivajući se na više neimenovanih izvora u diplomatskim krugovima.

To će Srbiju primorati da zbrine migrante i azilante koji pređu granicu preko Grčke i Makedonije i uđu na njezin teritorij. U protivnom Srbiji prijeti humanitarna katastrofa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene