Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik napredak u borbi

Sve manje slučajeva pedofilije u američkoj katoličkoj crkvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pet godina broj slučajeva pedofilije se smanjio i to čak za 500 slučajeva. Velika većina ih se dogodila i ranije, samo su prošle godine prijavljeni.

Broj slučajeva pedofilije u američkoj katoličkoj crkvi znatno se smanjio u posljednjih pet godina, objavila je u utorak američka biskupska konferencija.

Pročitajte i ovo Ivan Pavao II. Šok u Poljskoj Nakon šokantnog dokumentarca Ivan Pavao II. i svećenici pedofili postali su vruća tema Kardinal Karol Wojtyla istraga u Poljskoj Knjiga koja teško optužuje Karola Wojtylu: "Prikrivao je pedofiliju, a svećenike premještao od župe do župe kako bi izbjegao skandal"

Godine 2009. registrirano je 398 slučajeva pedofilije u crkvi naprema 898 pet godina ranije. Odšteta isplaćena žrtvama svećeničkog zlostavljanja također je znatno smanjena pa je prošle godine isplaćeno 104,4 milijuna dolara, u usporedbi s 499 milijuna prije tri godine. 'Ovo je dobra vijest za američku crkvu i ilustrira napredak koji je napravljen' u borbi protiv pedofilije, rekao je predsjednik američke biskupske konferencije, čikaški nadbiskup kardinal Francis George.

Od 398 žrtava zlostavljanja zabilježenih prošle godine, 61 je dijete mlađe od deset godina, a 251 je dijete od 10 do 14 godina starosti. U izvješću se naglašava da se velika većina tih slučajeva, 88 posto, dogodila se prije nekoliko godina, ali su tek prošle godine prijavljena. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene