Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mnogi stariji radnici osjećaju se diskriminiranima na poslu, pokazalo je istraživanje financijske tvrtke Canada Life.

Otprilike svaki peti zaposlenik stariji od 55 godina smatra da je bio diskriminiran zbog svoje dobi, pokazuje britansko istraživanje.

Istraživanje koje je provela financijska tvrtka Canada Life među 2000 odraslih osoba otkrilo je pritužbe koje uključuju manje mogućnosti za napredak na radnom mjestu i osjećaj većeg pritiska da dobro obavljaju svoj posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Silvano Hrelja On je uvjeren da je projekt uspio: "Više od 100.000 građana rasle su mirovine, najviše ženama''

Stariji ljudi također vjeruju da je posljednjih godina došlo do negativne promjene u stavovima prema njima, pri čemu ih poslodavci manje cijene, navodi se u izvješću.

Dan Crook, direktor prodaje u Canada Lifeu, rekao je: "Stariji zaposlenici nalaze se u srcu našeg gospodarstva i iznimno su vrijedan resurs za tisuće poslodavaca.

"Oni svojim radnim mjestima nude onu vrstu iskustva i stručnosti koje dolaze s vremenom i zabrinjavajuće je što se mnogi osjećaju diskriminiranima na radnom mjestu i osjećaju da su im prilike za napredak ugrožene krizom troškova života.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

''U vrijeme kada se zaposlenici osjećaju iscijeđeno i financijski i emocionalno na radnom mjestu poslodavci moraju osigurati jednake mogućnosti i podršku."

"Imaju dužnost brinuti se za stvaranje okruženja u kojem će radnici u svim godinama života i na svim razinama osjećati da mogu napredovati u svojoj profesiji."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene