Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest mjeseci bez plaće

Suspendiran TV voditelj NBC-a koji je lagao da je bio u srušenom helikopteru u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizijska kuća NBC suspendirala je na šest mjeseci bez plaće jednog od svojih najuglednijih voditelja večernih vijesti "Nightly News" Briana Williamsa nakon što je prošlog tjedna priznao da se lažno pohvalio kako je tijekom invazije na Irak 2003. jedva izvukao živu glavu jer je helikopter u kojem se nalazio bio pogođen ručnim raketnim bacačom, izvijestila je u utorak ta televizijska kuća.

"Svojim je djelom Brian ugrozio povjerenje milijuna Amerikanaca u NBC News," izvijestio je u priopćenju izvršni direktor NBC Universala Steve Burke. Ističe da su Williamsovi postupci neoprostivi, a njegova suspenzija oštra i primjerena.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas i panika Krenuli su na luksuznu večeru, a onda se helikopter počeo vrtjeti i padati: "Umrijet ćemo ovdje!" Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Televizijska kuća NBC pokrenula je u petak internu istragu o priči jednog od svojih najuglednijih voditelja večernih vijesti "Nightly News" Briana Williamsa da je tijekom invazije na Irak 2003. jedva izvukao živu glavu jer je helikopter u kojem se nalazio bio pogođen ručnim raketnim bacačom.

VIDEO Poznatog voditelja razotkrili američki marinci: Lagao je!

Predsjednica NBC Newsa Deborah Turness je u internom dopisu navela da će se prikupiti činjenice o incidentu u kojem se 55-godišnji Williams lažno pohvalio da je bio dio posade napadnutog helikoptera. Williams se u srijedu, nakon što su se javili bivši borci i opovrgnuli njegove riječi, ispričao zbog "pogreške" i potvrdio da je priča netočna. "Da, istina je da je helikopter bio napadnut. Međutim, istina je i da Williams nije bio ni blizu incidenta. On je bio u drugom helikopteru, sat vremena udaljenom od mjesta gdje se pucalo", kazali su veterani. Osramoćeni Williams je naposljetku priznao da je cijelu priču izmislio.

"Bio sam u drugom helikopteru", rekao je voditelj i dodao da su se "svi zbog incidenta s napadnutim helikopterom prizemljili i proveli dvije dramatične noći u pješčanoj oluji u iračkoj pustinji". Za svoju lažnu priču okrivio je "sjećanje koje je nakon 12 godina u izmaglici" te se opravdao i činjenicom da je stalno gledao video snimku oborenog helikoptera te su mu se sjećanja "pobrkala". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene