Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan napad

Novi Sad: Suradniku 'Hrvatske riječi' zapaljen auto, a prijete da će mu zapaliti kuću i djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije tjedan dana pretučen je urednik beogradske agencije Fonet Davor Pašalić uz povike da je ustaša.

Suradnik tjednika na hrvatskom jeziku u Vojvodini 'Hrvatska riječ' Milan Karan iz Novoga Sada dobio je prijetnje da će ga kao 'ustašu i tuđmanovca iseliti, zapaliti kuću i djecu', a u petak mu je zapaljen auto, priopćio je u ponedjeljak Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) uz podsjećanje kako je u Beogradu prije tjedan dana pretučen urednik beogradske agencije Fonet Davor Pašalić uz povike da je ustaša.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Ilustracija incident u susjedstvu AUDIOSNIMKA Sin poznatog poduzetnika prijetio policajcima: "Kad te ubijem pred djetetom, nemoj se igrati sa mnom!"

Stranka u tom kontekstu konstatira da su 'posljednjih nekoliko mjeseci učestali pritisci na Hrvate u Republici Srbiji'.

'DSHV osuđuje etnički motivirano nasilje i zahtjeva od državnih tijela da u što kraćem vremenu pronađu i procesuiraju počinitelje', navedeno je u priopćenju ove stranke.

Ona je tim putem javnost izvijestila i kako je počela pripreme za izbore za vijećnike u Hrvatskom nacionalnom vijeću (HNV), zastupničkom tijelu hrvatske manjine u Srbiji.

Banke prazne bankomate, a iz Vlade im poručuju: Prestanite se ponašati kao idioti!

Vodstvo DSHV-a drži 'kako su izbori za novi saziv HNV-a iznimno značajni za dalju opstojnost i razvitak hrvatske zajednice u Republici Srbiji. Sukladno tome podijeljena su određena zaduženja i pravila ponašanja članova DSHV-a tijekom izborne kampanje na prikupljanje potpisa za elektorsku skupštinu'.

Stranka je priopćila i da će 11. srpnja obilježiti 24. obljetnicu postojanja i rada DSHV-a.

Prethodnih godina proslavi obljetnice stranke nazočni su bili čelnici i najviši dužnosnici Hrvatske i Srbije, među kojima i predsjednici država. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene