Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od poplava

Banke prazne bankomate, a iz Vlade im poručuju: Prestanite se ponašati kao idioti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novome Sadu je zasjedao stožer za izvanredne situacije vojvođanske vlade koji je priopćio da je higijensko-epidemiološka situacija i opskrba vodom za piće pod stalnim nadzorom zdravstvenih vlasti.

Banke su ispraznile pojedine bankomate u Srijemskoj Mitrovici, u kojoj se građani danima brane od poplava, otkrio je zapovjednik pokrajinskog stožera za izvanredne situacije Goran Ješić, koji je i potpredsjednik vojvođanske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODIZANJE GOTOVINE Skupo će vas koštati novac na bankomatima drugih banaka: Evo koliko točno iznose naknade Euro - 4 Donosi Dnevnik Nove TV Banke se ubrzano pripremaju za prelazak s kuna na euro: "Problema neće biti"

'Tražimo od banaka da se ne ponašaju kao idioti. Ljudi normalno funkcioniraju', poručio je Ješić na društvenoj mreži Twitter. U Srijemskoj Mitrovici već nekoliko dana traje borba na obrani grada od poplava.

Istodobno u srijemskim mjestima Morović i Višnjićevo traje preventivna evakuacija zbog nadolazeće vode, koja se odvija u četiri faze.

U Novome Sadu je zasjedao stožer za izvanredne situacije vojvođanske vlade koji je priopćio da je higijensko-epidemiološka situacija i opskrba vodom za piće pod stalnim nadzorom zdravstvenih vlasti.

Iz potopljene kuće u Rajevom Selu izvučeno tijelo žene

Stožer je objavio da se provodi pojačani epidemiološki i sanitarno-inspekcijski nadzor nad kretanjem crijevnih i zaraznih bolesti i cjelodnevno dežurstvo u svim zdravstvenim ustanovama.

Vojvođanski mediji dodaju da u pojedinim mjestima voda iz seoskih vodovoda u općini Pećinci nije za piće zbog podizanja podzemnih voda. Pokrajinski stožer jer osigurao opskrbu vodom za piće u tim mjestima, dok seoski vodovodi ne budu sanirani.

Osim državnih tijela, tvrtki i pojedinaca u prikupljanje pomoći za poplavljena područja u Srbiji uključila se i Katolička crkva. U izjavi za hrvatske medije u Vojvodini beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je da Crkva i katolički vjernici pomažu kroz djelovanje Caritasa.

Hočevar je pozvao na zajedništvo i solidarnost. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene