Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član skupine Pussy Riot

Sumnja se na trovanje: Aktivist koji je upao na teren tijekom finala SP-a završio na intenzivnoj

Član Pussy Riota završio na intenzivnoj (Foto: AFP)
Član Pussy Riota završio na intenzivnoj (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk-skupine Pussy Riot hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moske i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilov nalazi na intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riot Veroniku Nikulshinu, koja je rekla da je Verzilov izgubio vid i sposobnost govora.

Pročitajte i ovo Ljusja Štein i Maria Alyokhina "ratni fake" Aktivistica Pussy Riota osuđena na šest godina zatvora Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je

Nikulshina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.

Verzilov, Nikulshina i dvoje drugih aktivista služili su dvotjedne zatvorske kazne zbog ometanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u srpnju.

Oni su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji.

U kolovozu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Yekaterina Samutsevic proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom zbog izvedbe „punk molitve“ u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene