Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje državljaninu BiH zbog napada na veleposlanstvo SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zemaljskom sudu u Beču danas je započeo postupak protiv državljanina Bosne i Hercegovine, koji je prošle jeseni pokušao ući u veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Beču s torbom punom eksploziva.

Austrijsko državno odvjetništvo predbacuje 42-godišnjaku "pripremu zločina uz pomoć eksploziva".

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Optuženi, koji je pred sudom odavao dojam zbunjene osobe, pokušao je 1. listopada 2007. ući u veleposlanstvo SAD-a u Beču. U trenutku kad je sigurnosno osoblje pregledalo njegovu torbu pobjegao je, ali ga je policija ubrzo uhitila. U torbi se nalazio veći broj ručnih granata te plastični eksploziv s upaljačima.

U istrazi je tvrdio da nije namjeravao napasti veleposlanstvo, a stručnjaci su tada tvrdili da eksploziv u njegovoj torbi nije bio pripremljen za eksploziju.

Ako ga sud proglasi krivim, optuženi bi mogao dobiti višegodišnju zatvorsku kaznu. Sudski vještak proglasio ga je ubrojivim, premda pati od teške traume iz rata u Bosni i Hercegovini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene