Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema utjecaja na izvanrednu upravu

Sud u Sloveniji odbacio lex Agrokor, uprava najavila žalbu Vrhovnom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Sloveniji odbacio je lex Agrokor, a uprava je najavila žalbu Vrhovnom sudu Slovenije.

„Nakon odluke nadležnog suda u Ljubljani o priznavanju postupka izvanredne uprave u Sloveniji od 14. srpnja 2017., sud u Ljubljani je danas objavio odluku (od 26. listopada 2017. godine) kojom je odbacio žalbu odnosno prigovor Vlade Republike Slovenije protiv priznanja, ali je istovremeno odobrio prigovor Sberbank of Russia i Sberbank banka d.d. iz Ljubljane i ukinuo odluku o priznanju postupka izvanredne uprave u Sloveniji. Sud je donio ovakvu odluku jer smatra da postupak izvanredne uprave nije sukladan definiciji stranog insolventnog postupka po slovenskom insolventnom zakonu", poručuju iz Izvanredne uprave te najavljuju žalbu Vrhovnom sudu Slovenije.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Martina Dalić i Ante Ramljak pred saborskim odborom (Foto: Pixell) Njima je to bilo nebitno Objavljeni novi mailovi skupine Borg koji otkrivaju odgovor uglednog profesora s pravnog fakulteta da je lex Agrokor neustavan

Ističku kako odluka suda u Ljubljani nema nikakvog utjecaja na daljnji tijek postupka izvanredne uprave.

"Odluka istodobno nema nikakav utjecaj na imovinu Agrokor koncerna u Sloveniji, između ostalog zbog činjenice da do odluke Vrhovnog suda Slovenije o žalbi sve posljedice odluke o priznavanju i dalje ostaju na snazi. Važno je još i podsjetiti da je Visoki sud u Engleskoj, u rješenju donesenom 9. studenoga 2017. godine, odbio sve argumente Sberbanke i priznao hrvatski postupak izvanredne uprave u pogledu Agrokora d.d. u Velikoj Britaniji“, ističu u Agrokoru.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene