Obavijesti Video Pretražite Navigacija
on se može žaliti

Sud presudio da njujorški tužitelji mogu dobiti Trumpove porezne prijave

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Računovođe američkog predsjednika Donalda Trumpa moraju njujorškim tužiteljima predati njegove porezne prijave za posljednjih osam godina, odlučio je u ponedjeljak žalbeni sud zadajući novi udarac Trumpovim nastojanjima da prikrije svoje financije.

Presuda omogućuje tužiteljima da izdaju obvezujući nalog tvrtki Marazr LLP za dostavom dokumenata.

Pročitajte i ovo Kristi Noem Nevjerojatna Moćna političarka objavila mračne tajne: Ustrijelila psa jer joj je pokvario lov pa kozu koja je bila zla i odvratna Generalštab JNA u Beogradu - 3 planovi u Beogradu Objava američkog biznismena odjeknula poput bombe, Srbi su bijesni: "To je spomenik na naše patnje!"

Donald Trump se na tu odluku može žaliti Vrhovnom sudu u kojoj većinu imaju konzervativci, uključujući dvojicu sudaca koje je imenovao predsjednik.

Njujorški tužitelj, demokrat Cyrus Vance, zatražio je osobne i poslovne porezne prijave od 2011. do 2018. u sklopu istrage o poslovanju predsjednika i njegove obitelji.

Trump, koji je preko svoje njujorške tvrtke izgradio nekretninsko carstvo prije ulaska u Bijelu kuću, suočen je i s istragom o mogućem opozivu u Zastupničkom domu Kongresa koji kontroliraju demokrati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene