Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ništa od imuniteta

Sud odbio Karadžićevo pozivanje na sporazum s Holbrookeom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši politički vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić uhićen u srpnju i izručen Haškome sudu ne može se pozivati na sporazum o imunitetu koji je navodno postigao s bivšim američkim pregovaračem Richardom Holbrookeom, odlučio je ICTY.

Haški sud objavio je pisanu odluku kojom je odgovorio na Karadžićev zahtjev da se objave dokumenti koji, prema njegovu mišljenju, dokazuju kako mu je Holbrooke obećao da će izbjeći sudski progon ako se povuče iz javnog života nakon postignutog mirovnog sporazuma.

Pročitajte i ovo Odbila dati kontracepcijske pilule (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Priziv savjesti i u ljekarnama? Ljekarnička komora o neizdavanju kontracepcijskih pilula: "Ne može se uspoređivati čije je pravo veće!" Slika nije dostupna Nema povrede Ustavni sud odbio zahtjev za ocjenu ustavnosti izmjena zakona o financiranju lokalne samouprave

Holbrooke, arhitekt Daytonskog sporazuma kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovine (1992. - 1995.) uvijek je nijekao postojanje takvog sporazuma.

U pisanoj odluci ICTY navodi kako se mogući sporazum o imunitetu od sudskoga progona ni u kojem slučaju ne odnosi na osobe optužene pred međunarodnim sudskim tijelima za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

63-godišnji Radovan Karadžić uhićen je 21. srpnja u Beogradu nakon 13 godina, koliko je proveo u bijegu. Odbio se izjasniti o krivnji pa je sud u njegovo ime u zapisnik unio da se ne osjeća krivim ni po jednoj od 11 točaka optužnice za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene