Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Istraživanje pokazalo

Studija: Deblji političar je bolji političar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije američko istraživanje pokazalo je kako tamošnja javnost više vjeruje - debljim političarima.

Istraživanje je provela dr. Elizabeth Miller, politologinja sa sveučilišta Missouri, koja je i koautorica studije. Okupila je skupinu od 120 volontera i podijelila ih u četiri grupe, prezentirajući svakoj od njih fotografije lažnih političkih kandidata.

Pročitajte i ovo Namirnice Studija o kolorektalnom karcinomu U vrijeme blagdana nemojte zaboraviti na raznoliku prehranu: Ključ je u onome što često zanemarujemo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari

Na četiri fotografije bili su, mršavi i pretili muškarac te mršava i pretila žena. U studiju su bili uključeni i politički stavovi kandidata sa slika, a ocjenjivani su prema više kriterija, uključujući iskrenost i sposobnost za obavljanje političke dužnosti. Prema navedenim kriterijima, pretili muškarci bili su u prednosti pred mršavijim kolegama za čitavih šest posto, dok je kod žena bilo upravo suprotno, jer su volonteri istraživačke studije više povjerenja ukazali mršavijim ženama, odnosno pet posto.

Ukupno gledajući, pretili muškarci su prošli najbolje, jer bez obzira na fizički izgled i ostale karakteristike ženskih kandidata, studija je pokazala, kako ljudi više vjeruju pretilim muškim političarima. Izraženo u brojkama, ta razlika iznosi čak 10 posto, u korist punašnijih muškaraca. 'Ideologija, stavovi i drugi parametri, još uvijek više znače od samog fizičkog izgleda', rekla je Miller, a prenosi NY Daily News. 'Ipak, naivna bi bila pomisao kako fizički izgled ipak bitno ne utječe na ocjenu političara', zaključila je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene