Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diplomirana studentica Sveučilišta Yale, Annie Le, čije je tijelo u nedjelju pronađeno u zidu podrumskog laboratorija Medicinskog fakulteta, bila je zadavljena, objavio je u srijedu nakon obdukcije Ured mrtvozornika u New Havenu, u američkoj saveznoj državi Connecticut.


Uzrok smrti bilo je 'traumatsko gušenje zbog pritiska na vrat', kazao je glasnogovornik Ureda mrtvozornika. Le (24), studentica farmakologije, posljednji je puta viđena živa 8. rujna, snimljena video kamerom na ulazu u laboratorij. Tijelo joj je pronađeno pet dana kasnije, na dan kada se trebala vjenčati, skriveno u zidu od gips-ploča. Nitko još nije uhićen i optužen za njezinu smrt.

Vezani članci Oliver Ojdanić Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293 metka. Psihijatar: "Ovo je nezapamćeno" Lisice, ilustracija Varaždinska policija uhitila četiri osobe za koje se sumnja da su napali 35-godišnjaka

Zaposlenik laboratorija na Yaleu, 24-godišnji Raymond Clark, u srijedu je pušten na slobodu, nakon zadržavanja zbog uzimanja DNK uzoraka i pretrage stana, izjavio je načelnik policije New Hawena, James Lewis. Clark je mogao biti uhićen da je odbio dati uzorak DNK, izjavila je glasnogovornica grada New Havena, Jessica Mayorga. U srijedu su izvršena i dva druga naloga za pretres, za Clarkov drugi posjed, te za njegovo vozilo, kazao je načelnik Lewis.

Radili u istoj zgradi

Lewis je potvrdio da su Clark i Le radili u istoj zgradi, ali je odbio komentirati da li su se poznavali. Lewis je rekao da je policija pregledala oko 700 sati video snimaka i intervjuirala više od 150 ljudi, te da su istražitelji prikupili oko 250 materijalnih dokaza. Policijski dužnosnici su najavili da bi istraga, koja pobuđuje izniman interes američkih medija, mogla trajati danima ili tjednima. (Hina)