Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štrajk prijevoznika paralizirao Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opći štrajk zaposlenih u prijevozu, od zračnog do željezničkog i gradskog, potpuno je paralizirao Italiju.

Sektorske sindikalne organizacije Filt-Cgil, Fit-Cisl i Uiltrasport) pozvale su na opći štrajk "za politiku koja bi bila protiv rezova, a za prevladavanje kriza u poduzećima, za bolja pravila, ugovore, socijalne klauzule i zaštitu plaća", stoji u priopćenju sindikata.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti" Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

Zaposleni na željeznici štrajkaju od 9 do 17 sati, a što znači ne samo stajanje vlakova, već i trajekata koji prebacuju vlakove na otoke i koji su u vlasništvu Državne željeznice (FS).

Zaposleni u zračnom prometu štrajkaju četiri sata, odnosno od 11 do 15 sati. Brodovi će kasniti 24 sata, jer je predviđen štrajk zaposlenih po osam sati u svakoj smjeni.

Gradski promet, odnosno autobusi, tramvaji i podzemne željeznice stajat će osam sati, što znači da će gradovi biti paralizirani, jer i oni koji za odlazak na posao upotrebljavaju gradski prijevoz morat će ići na posao sa osobnim automobilom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene