Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opći štrajk zaposlenih u prijevozu, od zračnog do željezničkog i gradskog, potpuno je paralizirao Italiju.


Sektorske sindikalne organizacije Filt-Cgil, Fit-Cisl i Uiltrasport) pozvale su na opći štrajk "za politiku koja bi bila protiv rezova, a za prevladavanje kriza u poduzećima, za bolja pravila, ugovore, socijalne klauzule i zaštitu plaća", stoji u priopćenju sindikata.

Vezani članci Podignuta hauba Manijak na cesti: Vozio s podignutom haubom kao da se ništa ne događa, nije čak ni usporio Ugostitelji jedva krpaju kraj s krajem Čelnice udruga ugostitelja o nadzoru inspektora, ali i problemima: ''Do sada otkaza nije bilo, ali ove godine bi i to moglo nastupiti''

Zaposleni na željeznici štrajkaju od 9 do 17 sati, a što znači ne samo stajanje vlakova, već i trajekata koji prebacuju vlakove na otoke i koji su u vlasništvu Državne željeznice (FS).

Zaposleni u zračnom prometu štrajkaju četiri sata, odnosno od 11 do 15 sati. Brodovi će kasniti 24 sata, jer je predviđen štrajk zaposlenih po osam sati u svakoj smjeni.

Gradski promet, odnosno autobusi, tramvaji i podzemne željeznice stajat će osam sati, što znači da će gradovi biti paralizirani, jer i oni koji za odlazak na posao upotrebljavaju gradski prijevoz morat će ići na posao sa osobnim automobilom.