Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuće

Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

Screenshot
Screenshot Foto: ScreenShot/X
Tristotinjak bijesnih muškaraca okružilo je ženu i prijetilo joj odrubljivanjem glave zbog haljine na kojoj je pisalo "halva". Arapski tekst zamijenili su za stihove iz Kurana.

Zastrašujuća snimka iz Lahorea u Pakistanu prikazuje incident u kojem je nasilna gomila muškaraca nasrnula na ženu i prijetila joj da će joj odrubiti glavu zbog haljine na kojoj je navodno uvredljiv tekst. Stotine bijesnih muškaraca okupile su se oko restorana nakon što su zamijenili arapski tekst koji znači 'slatko' na haljini za stihove iz Kurana.

Žena se grči od straha dok joj muškarci prijete govoreći joj da skine odjeću, prije nego što se restoran zatvorio, a policija je pokušala smiriti gomilu. 

Hrabra policajka Syeda Shehrbano Naqvi pokušava urazumiti muškarce tražeći od njih da "imaju povjerenja u policiju" i da ne uzimaju zakon u svoje ruke. Gomila se povećavala i počela skandirati: "Samo je jedna kazna za one koji hule na proroka – odrubljivanje glave." Policajka je zatim ušla u restoran i uspjela odvesti ženu, koju je prekrila crninom kako bi je zaštitila od muškaraca okupljenih vani.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog Ništa se ne zna "Svi nas odbijaju, dobili su zabranu!" Glasnogovornica Navaljnog otkrila strašne detalje kroz koje prolaze

"Nitko zapravo nije znao što piše na majici. Glavni pothvat bio je pokušati izvući tu ženu kako bi bila sigurna", rekla je policajka za BBC.

Na još jednoj objavljenoj snimci vidi se ista žena u pritvoru okružena policajcima i islamskim svećenicima koji su potvrdili da na njezinoj haljini nisu otisnuti stihovi iz Kurana i da je nevina.

Lice joj je pokriveno, a ona gleda u kameru ruku prekriženih u znak isprike, govoreći da joj je "žao i da nije htjela nikoga uvrijediti". Dodala je i kako nikada više neće odjenuti takvu haljinu, piše Daily Mail.

Među okupljenima su bili pristaše ekstremno desne stranke Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), čiji članovi redovito pozivaju na odrubljivanje glava bogohulnicima.

Policija je kasnije rekla da je pozvana na mjesto događaja u nedjelju oko 13 sati, a da se u restoranu do njihova dolaska okupilo oko 300 ljudi. Na haljini je bila ispisana arapska riječ halva, što znači 'slatko' i nema vjersko značenje, a prodavao ju je butik sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 7 Prozvana tri političara FOTO U Splitu osvanuli uvredljivi grafiti o Milanoviću i Puljku, brzo su uklonjeni

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

Policija pokrajine Punjab nominirala je policajku za nagradu za hrabrost te je podijelila snimku na X-u.

"Da nisam vrištala i da nisam uvjerila okupljene da ćemo nešto poduzeti u vezi s tim, bilo bi još gore. Hvala Bogu", rekla je Syeda Shehrbano Naqvi i dodala da je u Pakistanu sve više incidenata kakvi su se dogodili u nedjelju.

Bogohuljenje se u Pakistanu kažnjava smrću, ali puno je slučajeva u kojima su navodni počinitelji doživjeli linč i prije nego što bi njihov slučaj došao na sud. Lokalni mediji i istraživači tvrde da je najmanje 85 ljudi ubijeno zbog optužbi za bogohuljenje od 1990. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene