Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Starica osumnjičena za ubojstva čak pet svojih muževa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da vas kad-tad sustigne ruka pravde pokazuje i slučaj 76-godišnje Betty Neumar iz SAD-a. Ona je, naime, uhićena prošlog mjeseca pod sumnjom da je pokušala ubiti svog supruga Harolda Gentrya 1986. godine.

Pretpostavlja se da je starica pokušala unajmiti plaćenog ubojicu, a vjeruje se da je čak jedan od tih mogućih ubojica prijavio policiji cijeli slučaj, ali ga nitko nije htio slušati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom

Zanimljivo je kako Gentry nije njezin jedini suprug koji je umro na neobičan način, već peti u nizu. A cijeli slučaj ove 'crne udovice' izašao je u javnost, nakon što je Gentryjev brat uspio nakon dvadeset godina pokušavanja u policiji pokrenuo istragu o ubojstvu njegova brata.

Istražitelji vjeruju kako je Neumar pokušala unajmiti nekoliko koji bi mogli organizirati Gentryjevo ubojstvo. Glavni detektiv Scott Williams kaže kako istražuju navode da je jedan od tih mogućih ubojica policiji prijevio cijeli slučaj prije Gentryjeve smrti, ali mu nitko nije vjerovao.

Bivši šef policijskog ureda, koji je bio u policiji kada je Gentry ubijen, a sada se oporavlja od moždanog udara, kaže kako se ne sjeća stvari vezanih uz slučaj. A glavni istražitelj koji je tada vodio slučaj, više nije živ.

- Bilo je to jako davno, moguće je da je netko došao s informacijom prije nego se ubojstvo dogodilo. Moguće je, ali ja ne znam, rekao je Ralph McSwain.

Betty Neumar je od 1950. godine pet puta bila u braku, i svaki je brak završio smrću njezina supruga. Istražitelji će tako sada istražiti smrti svih pet njezin supruga. Zasad je otkrivena jedna zajednička veza između žrtava- svi su imali vojno iskustvo.

Glavni detektiv u slučaju kaže kako istražitelji vjeruju da je Harold Gentry njezin četvrti suprug.

Ona i njezin treći suprug Richard 'Dick' Sills, živjeli su u Florida Keysu, a on je umro 1965. godine. Tada je policija tvrdila da je ubojstvo uslijedilo zbog samoranjavanja pištoljem. Ali Williams tvrdi kako je Neumar bila jedina osoba u prostoriji za vrijeme njegove smrti.

Ubrzo nakon Sillsove smrti, Neumar je Gentryja upoznala u Floridi. Par se vjenčao kasnih 60-ih u Georgiji, nakon što je on umirovljen iz vojske.

Gentry je pak pronađen mrtav u svom domu, preminuo zbog samoranjavanja pištoljem, 1986. godine. Tri godine nakon toga, ona je pronašla i udala se za svog novog supruga Johna Neumara. On je preminuo u listopadu, a vlasti su kao uzrok smrti navele sepsu, bakterijsku upalu krvi i tkiva, ali sada vjeruju da bi uzrok smrti moglo biti trovanje arsenikom.

Williams kaže kako je Neumar svoje supruge odvlačila od njihovih obitelji. Bila je hladna prema Gentryjevom bratu, koji je proveo više od dva desetljeća pokušavajući nagovoriti policiju da ponovno otvori slučaj.

Gentry nije imao kontakt ni sa svojim sinovima, koji su za njegovu srt saznali tek kada su pročitali osmrtnicu u novinama.

Detektiv Williams kaže kako još pokušavaju saznati bilo što o njezina prva dva supruga. Jedan je umro 1952., a drugi 1955. godine.

- Ona se poslije smrti svakog supruga preselila u neki novi grad. Tako da je mogla ispričati bilo kakvu priču i svaki put biti netko drugi, dodaje Scott Williams.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene