Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Sudarila se dva američka vojna helikoptera: U padu poginula tri pilota

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tri pilota američke vojske poginula su nakon što su se dva helikoptera Apache srušila u središnjoj Aljasci dok su se vraćala s obuke, objavio je kasno u četvrtak Washington Post pozivajući se na vojne dužnosnike.

Helikopteri AH-64 Apache iz Fort Wainwrighta, ispostave američke vojske na Aljasci, srušili su se u blizini mjesta Healy, izvijestila je 11. zračnodesantna divizija.

"Prva pomoć je na mjestu događaja. Incident je pod istragom", objavila je ta vojna postrojba. 

Divizija je izvijestila da su se helikopteri sudarili i pritom su dva pilota na mjestu nesreće preminula, dok je treći podlegao ozljedama na putu do bolnice. Četvrti je pilot ozlijeđen i hospitaliziran.

Njihovi identiteti pilota ostat će tajni iduća 24 sata sve dok se najbliže ne obavijesti o nesreći, navodi se u obavijesti divizije.

Pročitajte i ovo Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) niz opasnih situacija U zadarsku luku stigli ostaci srušenog helikoptera, umirovljeni vojni pilot poručuje: "Pravu istinu vjerojatno nikad nećemo saznati..."

Pročitajte i ovo Mario Počinok poginula dvojica pilota Vojni zrakoplovni istražitelj o tragediji: "Nađeni su digitalni mediji, američka vojska može spasiti podatke"

Prošlog mjeseca devet je vojnika poginulo u padu dvaju helikoptera Black Hawk za medicinsku evakuaciju tijekom rutinske noćne misije iznad Kentuckyja, podsjetio je Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene