Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

niz opasnih situacija

U zadarsku luku stigli ostaci srušenog helikoptera, umirovljeni vojni pilot poručuje: "Pravu istinu vjerojatno nikad nećemo saznati..."

Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr)
Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Oproštaj od pilota Galerija 1/2 >>
Još uvijek nisu poznati detalji tragične smrti dvojice pilota Marina Klarina i Tomislava Baturine. Dok se istraga nastavlja, prijatelji i kolege opraštaju se od stradalih pilota.

U zadarsku luku Gaženica kasno navečer stigla je olupina srušenog helikoptera Kiowa Warrior. Još uvijek nisu poznati detalji tragične smrti dvojice pilota.

Pročitajte i ovo Helikopter se srušio na obilaznicu u Madridu Tri osobe ozlijeđene VIDEO Nevjerojatna nesreća kod Madrida: Helikopter pao na obilaznicu, pilot sam išetao iz olupine Požar nakon pada helikoptera u Rusiji Čeljabinska oblast Srušio se i izgorio FSB-ov helikopter u Rusiji: Poginuli svi članovi posade

Kolege i prijatelji iz vojarne Zemunik opraštaju se od stradalih pilota Marina Klarina i Tomislava Baturine.

"Knjige žalosti su otvorene ovdje u Zemuniku, a sutra od 9 sati će biti izložene tamo za građanstvo u HNK u gradu Zadru", rekao je brigadni general Michael Križanec, Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Istodobno, nastavljeno je izvlačenje dijelova helikoptera iz mora kao i daljnja istraga. Duboku sućut izražava i bivši pilot Ivan Selak.

"Rekao sam da vjerojatno pravu istinu nećemo saznat nikada. Ja sam poučen svojim iskustvima, kao i svojih kolega, poučen situacijama iz koje sam se izvukao, imao sam sreću, moje se kolege nisu izvukle, imate gomilu situacija koje su im se mogle dogoditi prije nego će udariti u to more“, rekao je Ivan Selak, bivši probni pilot HRZ-a.

I navodi neke od scenarija.

"Mogu navesti deset situacija u kojima se može dogoditi nešto. Tko kaže da u tom brišućem letu koji sad svi govore, zašto su letjeli tako nisko, to je opasno, tvoj trening je ono kako ćeš se ti borit. To je bila iskusna posada. Tko kaže da nije vidio jato galebova ispred sebe, tko kaže da u tom trenutku nisu uletjeli na taj stup vjetra koji može ići prema gore, ali i prema dolje. U takvim situacijama sam bio, izvukao se, da nisam bila bi ista stvar kao s kolegama“, kaže Selak.

Olupina Kiowe bit će u Zemuniku. Istraga bi mogla trajati i do godinu dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene